klik buiten het venster om de bestekservice af te sluiten
X

Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede

Project
Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede
Architect
De Jong Gortemaken Algra Architecten te Rotterdam
Wédéflex Dealer(s)
Witteveen Daktechniek Raalte bv
Wédéflex Product(en)
Wédéflex D4
Wédéflex D4 No Roots
Wédéflex D4 Bicover
Wédéflex D4 ZK
Groei
Het ziekenhuis kampte, na jaren van groei in het aantal patiënten, nog altijd met ruimtegebrek. De uitbreidingsnieuwbouw geeft mogelijkheden voor vernieuwing van faciliteiten en kwaliteitsverbetering, plus meer éénpersoonskamers voor o.a. kankerpatiënten.
Daarom is het Ziekenhuis Gelderse Vallei uitgebreid. Aan de voorzijde van het huidige ziekenhuisgebouw is een nieuwe vleugel gekomen, welke bestaat uit een souterrain en vier bouwlagen. Er kwamen twee bestralingsunits en behandelruimten voor het Arnhems Radiotherapeutisch Instituut (ARTI), de afdeling oncologie (polikliniek en behandelafdeling) en een tweetal verpleegafdelingen van het ziekenhuis.
De nieuwe vleugel is via de centrale hal gekoppeld aan het bestaande gebouw. De centrale hal is uitgebreid en de ingang wordt naar voren verplaatst. Zo ontstaat een mooie, open entree voor het hele gebouw, een nieuw ‘gezicht’ van het ziekenhuis.