PROJECT IN DE SPOTLIGHT

RACKETHAL ASSEN HEEFT HET OUDSTE WÉDÉFLEX-DAK

Wédéflex Duurzame Daksystemen bestaat dit jaar 40 jaar. Een mooie gelegen­heid om daken te beschouwen die nagenoeg 40 jaar mee­gaan. Het oudste Wédéflex-dak in Nederland ligt op de Rackethal in Assen en werd destijds gelegd door Dak­systemen Noord-Nederland (DNN). Directeur Gerrit Kerkdijk van de DNN-Groep kan het zich nog goed herinneren…

“Dit dak was een van de eerste uitdagingen in mijn ‘dakencarrière’”, begint Gerrit Kerkdijk, samen met zijn broer Herman directeur en eigenaar van de DNN-Groep in Emmen. “Het betrof hier een traditioneel schuin dak. De opdrachtgever wilde graag dat het een strak dak werd zonder naden en verdikkingen. Wij dachten allereerst: daar kunnen we geen garantie op geven. Maar daar nam onze opdracht­gever – geheel terecht – geen genoegen mee. De oplossing die we bedachten was ‘geshut’ dakleggen (waarbij de dubbele inlaag een grote rol speelde). Deze methodiek vind je in geen enkel verwerkingsboekje terug, maar ik ben van mening dat je af en toe buiten de kaders moet durven denken. We vroe­gen Wédéflex of zij hier wel garantie op af konden geven. Dat kon. Het dak ligt er inmiddels bijna 40 jaar op en hoefde al die jaren niet gerenoveerd te worden. Dat is pas echt duurzaam als je het mij vraagt.”

DNN-Groep
Familiebedrijf DNN werd in 1976 op­gericht door Mans Kerkdijk, de vader van Gerrit en Herman. DNN staat voor Daksystemen Noord-Nederland. De DNN-Groep is een professioneel en innovatief dakbe­dekkingsbedrijf gevestigd in Emmen. De DNN-Groep heeft, naast een flexibele schil, circa 45 vakmensen in dienst en is actief in Nederland en in het buitenland. Gerrit Kerkdijk richt zich op de commerciële kant van het bedrijf en Herman focust zich op alle technische zaken.
Inmiddels zijn twee zoons van Gerrit in het bedrijf werkzaam. Zij zijn de 3e generatie van de familie die straks de dagelijkse leiding zal krijgen. Naast de dakspecialismen is het bedrijf ook actief in innovatieve prefab bouwelementen.

DNN-Groep en Wédéflex
“De samenwerking tussen de DNN-Groep en Wédéflex bestaat al heel lang. Samen hebben we aansprekende projecten tot een goed einde gebracht. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de daken van het Windesheim College en het Drente College. Maar ook aan het dak van scheepswerf De Vries in Makkum dat in no time gerealiseerd moest worden. We zijn inmiddels partners die elkaar 100% vertrouwen.
Bij een nieuw project spreken we regel­matig de technische zaken met Coen van der Kooij (Technisch Directeur Wédéflex) door. Durven we het samen aan? En hoe richten we het optimaal in? Want het is toch altijd weer maatwerk. Er zit een ziel in het bedrijf Wédéflex. De bedrijfscultuur van Wédéflex past bij onze cultuur. Een voorbeeld: bij een dak voor het zwembad in Urk ontstonden problemen met het product. Wédéflex loste het probleem direct op en dat schept vertrouwen. Eigenlijk zijn we in een soort huwelijk met elkaar verbonden en dat betekent dat we er voor elkaar zijn, in goede maar ook in slechtere tijden.”

“Dat kan ik beamen”, vult Christian Nijholt, Account Manager bij Wédéflex, aan.”Wij staan of vallen met de kwaliteit van onze dealerorganisatie. Vandaar dat we zo zorgvuldig zijn in het selecteren van onze Established Dealers. Als je weet dat zij vakman­schap ‘ademen’, kun je echt een goed eindproduct leveren. Dan kun je samen altijd naar de mogelijkheden binnen de beperkingen zoeken. En dat is precies wat onze klanten van ons verwachten. Daarnaast speelt co-creatie tussen ons en onze Established Dealers een steeds grotere rol. Hoe kunnen we bijvoorbeeld nog duurzamer werken, met nog duurzamere materialen? Dat onderzoeken we samen want inno­veren lukt alleen als je ook samen ruimte maakt om te experimenteren.”

Visie vereist keuzes maken
Gerrit: “Wij hebben binnen de DNN-Groep hele heldere keuzes durven maken. Noodzakelijk om succesvol te zijn en te blijven. Zo richten we ons bewust op het realiseren van grotere, complexe en duurzame daken. Dientengevolge focussen we ook sterk op het goed opleiden van al onze medewerkers. Zij moeten de kennis en professionaliteit hebben om deze grote projecten aan te kunnen. Wédéflex ondersteunt ons hierin en de producten en dienstverlening van Wédéflex passen hier goed bij. Ik zeg altijd: Wédéflex moet je kunnen verkopen. Initieel is de investering wat hoger maar die verdien je altijd terug. Het product is top maar of je het verkoopt hangt dus vaak af van het profiel van de klant of van het bestek. Onze dakdekkers geven op hun beurt regelmatig aan dat ze het liefst met de Wédéflex-producten werken. Maar dat kan ook te maken hebben met de taart die we ontvingen omdat Wédéflex dit jaar 40 jaar bestaat…”

TerugNaarNieuwsoverzicht_2