PRODUCT IN THE SPOTLIGHT

NIEUW: WÉDÉFLEX HEMELWATERAFVOER MET ONDERUITLOOP EN ONTLUCHTINGEN MET AANGEKLEMD PLAKSTUK

Tijdens de Bouwbeurs 2019 introduceerden we onze nieuwe lijn hemelwaterafvoeren met onderuitloop en ontluchtingen. Dit zijn in meerdere opzichten bijzondere producten. Ze verdienen het daarom wat uitgebreider aan u toegelicht te worden. Hierbij een nadere introductie…

Gemeenschappelijke noviteit
In de huidige dakbedekkings­constructies voor nieuwbouw is een warmteweerstand van 6 m2K/W standaard en komen we ook steeds vaker nog hogere weerstanden (soms wel 10!) tegen. Bij dergelijke isolatie­waardes worden de bouwfysische aspecten van dakdoorvoeringen steeds belangrijker. Inwendige condensatie in de doorvoering en/of niet-luchtdichte aansluitingen van dampremmende lagen aan doorvoer kunnen op termijn desastreuze gevolgen hebben voor het goed functioneren van de isolatie. De oplossing hiervoor is een aluminium dichtingsring, die is voorzien van een rubber afsluitring. Als je die plaatst op de dampremmende laag, past die perfect om de PE-pijp van zowel afvoer als ontluchting. Daardoor garandeert deze de perfecte aansluiting van de dampremmende laag aan de doorvoering (zie foto 1 en 2).

Hemelwaterafvoer met onderuitloop (foto 3)
Behalve de unieke luchtdichte aan­sluiting aan de dampremmende laag, biedt de hemelwaterafvoer nog meer voordelen. Gebruikmakend van een gepatenteerd klemsysteem klemmen we een Wédéflex plakplaat aan de PE-pijp (foto 4). Zo is een perfecte hechting van de afvoer aan het dakbedekkingssysteem kinderlijk eenvoudig te realiseren en zijn onthechtings­problemen zoals op metaal of lood verleden tijd. Wel dient deze op de gebruikelijke manier, dus tussen twee plakstukken, te worden ingebrand. Onder de Wédéflex plakplaat is een aluminium plaat aanwezig, die de plakplaat ondersteunt en beschermt tijdens transport, maar vooral de afvoer ondersteunt in geplaatste toestand. De afvoer is beschikbaar in de volgen­de diameters: 50-75-90-110-125-160 en 200 mm. De lengte van de PE-pijp be­­draagt 500 of 600 mm, waardoor deze altijd ruim door de totale dakcon­structie kan worden gevoerd. De keuze voor PE is gemaakt vanwege de niet-thermische werking – dus geen conden­satie op de doorvoering. Ook blijft water niet ‘hangen’ aan PE. De aan­sluitingen op standleidingen van ander­soortige materialen (PVC of zink) zijn met klemmoffen eenvoudig te realiseren.

Ontluchting (foto 5)
Condensvrij, luchtdicht en een gega­randeerde waterdichte aansluiting op de dakbedekking. Dat zijn de sleutel­woorden bij de ontwikkeling van deze ontluchting geweest. Aan de geïso­leerde aluminium ontluchting is een Wédéflex plakstuk fabrieksmatig be­­vestigd (geklemd). Deze wordt na plaatsing op de dakbedekking rondom afgelast (branden of föhnen). De perfecte bolvorm van de PE-hoed garandeert de afvoer van condens­vocht. De PE-binnenpijp zorgt voor een luchtdichte aansluiting van de binnen­ruimte op de ontluchting zelf. Conden­satie in het dakbedekkings­systeem wordt daarmee voorkomen. De ontluchting is er ook als reno­vatie­set: onderaan is de ontluchting uitge­voerd met een lippenring die een luchtdichte aansluiting op meerdere maten standleiding waarborgt (zie foto 6 en 7).

Wij vertrouwen erop dat het verder inzoomen op deze bijzondere producten­lijn van waarde is voor u. Wilt u echter nog meer informatie over deze producten en de mogelijkheden die ze bieden? Neem dan contact op met ons. Wij informeren u graag.

TerugNaarNieuwsoverzicht_2