UNIEK IN DUURZAAM INNOVEREN

UNIEK IN DUURZAAM INNOVEREN

Verzekerde Dakgarantie. Bewezen levensduur. Continue productinnovatie. Kundig advies. En een uiterst professioneel netwerk van Wédéflex Established Dealers en Daktuinspecialisten. Innoveren is bij Wédéflex Duurzame Daksystemen geen zaak van experimenteren of uitproberen. Integendeel. Wij innoveren duurzaam en doordacht. Het is het logische resultaat van alle kennis en ervaring die we de afgelopen veertig jaar opgebouwd hebben. Het zit, kortom, in ons DNA. Onze klanten en opdrachtgevers plukken hier de vruchten van. En wij? Wij zijn trots. Door continu goed naar de markt te luisteren, kunnen wij diezelfde markt ook het beste bedienen.

1. APP dakbanen
Wédéflex hergebruikte al toen het nog geen recycling heette
APP is van oorsprong een afvalproduct. In de tweede helft van de 60’er jaren is in Italië APP als modificatie voor bitumen uitgevonden. De industriële toepassing van dit product volgde in de jaren ’70. Samen met onze fabriek in Italië hebben we de dakrollen die we van APP gemodificeerd bitumen maken, doorontwikkeld en verfijnd. De Wédéflex D4 dakrol (446) is een van de eerste paradepaardjes die hieruit voortkwam. Het grote voordeel van deze dakrollen? Ze zijn krimpvrij. Dit was uniek in de 80’er en 90’er jaren. De stabiliteit van dit product fungeerde als basis voor verdere productinnovaties.

2. Onderlaag Wédénop
De alleskunner
Tot en met de jaren ’80 gebruikte men geperforeerde onderlagen voor het bevestigen van daksystemen. Deze systemen leverden nogal eens windschade op. Wédéflex ontwikkelde daarom de onderlaag Wédénop (met gepatenteerd noppensysteem). Deze kent ook een partiële hechting maar dan met een hoog hechtpercentage en verdeelt de dampspanning veel beter. Het resultaat: een windvast en duurzaam systeem. Met Wédénop transformeer je complexe of probleemdaken weer tot duurzame daken. Een Wédéflex-systeem met een onderlaag van Wédénop gaat daarbovenop maar liefst vijf jaar langer mee dan andere systemen. Dit is onafhankelijk aangetoond.

3. Onderlaag Wédébase 446
Favoriet van de dakdekkers
Wat verlangen onze opdrachtgevers? En wat willen de mensen op het dak die ermee aan de slag gaan? Met Wédébase 446 benaderden wij de markt op een andere manier. We ontwikkelden Wédébase 446 – samen met de toplaag D4 (ook een 446) – het eerste volledig krimpvrije systeem op de markt! Speciaal voor mechanisch bevestigde en losliggend geballaste dakbedekkingssystemen. De zelfkant van het product biedt de dakdekker de mogelijkheid een tijdelijke waterdichtheid te realiseren tijdens de uitvoering. De krimpvrije en soepele verwerking zijn spreekwoordelijk geworden. Niet gek dat dit systeem al heel lang de favoriet is bij de dakdekkers die ermee werken.

4. Verzekerde Garantie
Voor ALLE daken, rood, geel, groen of blauw
Wédéflex is erg vroeg begonnen met het bieden van Verzekerde Garantie voor daksystemen. Wij breiden het pakket daarnaast steeds verder uit. Denk bijvoorbeeld aan de uit- en inbouwdekking van zonnepanelen. En aan Verzekerde Garantie voor daktuinen (groen), waterbuffering- en retentiedaken (blauw), gebruiksdaken voor terrassen, parkeren of sport (rood) en energiedaken (geel). Of voor een combinatie van daken. En let wel: deze is ook nog eens verlengbaar! De Verzekerde Garantie biedt onze opdrachtgevers bescherming mocht de Wédéflex Established Dealer die het dak heeft aangebracht onverhoopt stoppen. Wédéflex voelt en neemt die verantwoordelijkheid. Voorheen, nu en in de toekomst. We nemen hiermee een unieke positie in de markt in.

5. Wédéscan
Digitaal Dakplatform voor optimaal dakbeheer
Zo’n twintig jaar geleden startte Wédéflex met Wédéscan. Dat was toen nog een ‘digitale opnameblok’ maar is inmiddels uitgegroeid tot een digitaal dakplatform waarin je werkelijk alles over (de staat van) je dak terugvindt. We ontwikkelen Wédéscan steeds verder door. Maken nieuwe verbeterslagen. Logisch dat steeds meer opdrachtgevers ervoor kiezen hun bezit in Wédéscan vast te leggen en zo hun dakbeheer optimaliseren. Met een druk op de knop weet je bijvoorbeeld wat de restlevensduur (RLI) is, waar ‘groen voor grind’ een optie is of waar zonnepanelen wel en ook niet realiseerbaar zijn.

6. Resultaat Gericht Samenwerken (RGS)?
Wij kennen niet anders
Wédéflex benadert de markt anders. Onze 3-fasenbegeleiding (1. Ontwerp en advies, 2. Uitvoering en 3. Prestatie van het dak blijvend optimaliseren) is ontstaan vanuit een continue kwaliteitsgedachte. Onze zeer uitgebreide kennis van het dak, onze samenwerking met de beste dakdekkers (de Wédéflex Established Dealers) en onze producten van topkwaliteit leiden samen tot de beste oplossingen voor je dak. Voor daken die gerust veertig jaar of langer meegaan. We hebben deze koers altijd gevolgd. We luisteren naar de vragen uit de markt en zoeken daar de beste antwoorden op. We doen dit samen met de R&D-specialisten van onze fabriek in Italië, met onze Dealers en met onze opdrachtgevers. Resultaat Gericht Samenwerken in optima forma als je het ons vraagt.

7. Wédéflex Ultra White
Bestrijdt hittestress en verbetert prestaties PV-panelen
In 2012 voegden we Wédéflex Mineral Ultra White aan ons productassortiment toe. De reflectiewaarden hiervan hebben we de laatste jaren doorontwikkeld. De Ultra White is afgewerkt met een keramische leislagkorrel omhuld door een titaniumdioxide laag. Onder invloed van zonlicht en water beschikt dit product over zelfreinigend vermogen. Het dak blijft hierdoor mooi wit. Met deze Ultra White bestrijd je op zomerse dagen de hittestress op het dak, wat van groot belang is in binnenstedelijk gebied. Het verschil in oppervlaktetemperatuur kan maar liefst 30 graden zijn! Daarnaast verbeter je met Wédéflex Mineral Ultra White – door de hoge reflectie en lagere temperatuur – de prestaties van je zonnepanelen. Én ziet het er ook nog eens mooi uit.

8. Complete zelfklevende productenrange
Dakbedekkingssystemen kunnen niet altijd met een brander bevestigd worden. Een klein deel van de daken in Nederland is, om diverse redenen, niet geschikt daarvoor. Ook kan het voorkomen dat werken met open vuur op een bepaalde plek onwenselijk of zelfs verboden is. Wédéflex heeft daarom haar complete productenrange met een zelfklevende uitvoering van dampremmende, onder- en toplagen ontwikkeld.

9. Wédétectie
Monitort de conditie van jouw dak
Met Wédétectie monitor je tijdens de gebruiksfase van het dak of de isolatie droog blijft en dus zijn primaire functie goed vervult. Je plaatst hiervoor waterdetectoren (sensoren) in het isolatiedeel van het daksysteem. Deze lees je met een scanner uit. Waterschade wordt zo heel snel ontdekt. We passen Wédétectie sinds 2019 toe en werken samen met andere partijen hard aan de doorontwikkeling van dit systeem.

10. Recycling en terugnamegarantie
Is je dak na 40 jaar of, na overlagen, 80 jaar ‘op’ en moet het vervangen worden? Dan garandeert Wédéflex je dat we het dak kunnen inzetten voor hergebruik. Onze fabriek in Italië verwerkt jouw oude dak zodanig dat het weer gebruikt kan worden voor nieuwe dakbedekking. Terwijl het voor die tijd dus al uiterst duurzaam bezig is geweest door zo’n lange tijd zijn functie van waterdichtheid te vervullen. Dit is pas echt van wieg tot wieg. Hoe duurzaam is dat!

“Een Wédéflex daksysteem is de beste financiële keuze per m2 in de tijd.”

Financiële productanalyse van onafhankelijk advies- en ingenieursbureau Arcadis, 2020.

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT