NIEUW: WÉDÉTECTIE

WÉDÉFLEX EN GUARDIAN PRESENTEREN:

LEKDETECTIESYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN

WÉDÉFLEX EN GUARDIAN PRESENTEREN:

Guardian en Wédéflex slaan de handen ineen om de conditie van platte daken nog beter te kunnen monitoren. Hoe? Door waterdetectoren (sensoren) te plaatsen in het isolatiedeel van het daksysteem. Deze sensoren worden met een scanner uitgelezen. Eventuele waterschade wordt hiermee snel ontdekt. Wédétectie (de naam die Wédéflex aan deze methodiek gegeven heeft) draagt zo significant bij aan het isolerende vermogen en de levensduur van het dak.


De sensoren en de scanner communiceren met elkaar door de verschillende lagen van de dakopbouw heen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de RFID-technologie (identificatie via radiogolven). De sensoren hebben dus geen batterijen nodig. De methodiek is ontwikkeld door het Duitse bedrijf HUM-ID. Guardian heeft de exclusieve verkooprechten onder andere in de Benelux. Het bedrijf werkt voor wat betreft dit lekdetectiesysteem in Nederland exclusief samen met Wédéflex.

“Guardian wil innoveren in de vaak nog traditionele dakenbranche. Dat kan met onderscheidende producten. Dit waterdetectorsysteem is daar een goed voorbeeld van. Bitumineuze daken hebben het grootste marktaandeel in Nederland. Wij willen graag in beeld komen bij de opdrachtgevers in deze markt. Wédéflex is toonaangevend en vooruitstrevend in dit segment. En net als Guardian wil Wédéflex eerst iets goed ontwerpen, dan iets goed maken en dat vervolgens optimaal onderhouden. Het gaat om de langst mogelijke levensduur van een dak. Met Wédétectie kunnen we daar samen aan bijdragen. De keuze voor Wédéflex was daarom snel gemaakt.”
Roger Theelen, General Sales Manager Europa bij Guardian

“Onze opdrachtgevers zijn veelal mensen die lang en goed voor hun dak willen zorgen. Wédéflex wil hen zo goed mogelijk inzicht geven in de conditie van hun dak. We willen daarnaast de Wédéflex Established Dealers optimaal toolen. Want zij moeten het Prestatie Gerichte Onderhoud (PGO) van daken op de best mogelijke manier uit kunnen voeren. Met ons elektronisch dossier Wédéscan kunnen dealers en opdrachtgevers de conditie van daken al goed vastleggen en monitoren. Wédétectie is daar een zeer welkome aanvulling op. En Guardian is een goeie partij. We kunnen samen synergievoordeel behalen en productontwikkeling in de dakenbranche naar een hoger niveau tillen.”
Roland Sleutjes, Algemeen Directeur Wédéflex

De digitalisering van het dak heeft de toekomst. Het meten van de condities van een dak is nu nog een passief systeem, maar Wédéflex wil naar een actief systeem toe. Het bedrijf wil uiteindelijk 24/7 in een dakconstructie kunnen kijken en zo continu de isolerende eigenschappen, de luchtvochtigheid en de bouwfysische eigenschappen kunnen monitoren.

Over Guardian
Het Helmondse bedrijf Guardian (voorheen Afast B.V.) is een gerenommeerd bedrijf in dakbevestigingsmaterialen en -oplossingen voor platte daken in Europa en al jarenlang onderdeel van de SFS Group. Guardian verbindt marktpartners, expertise en producten aan de vraagstukken van de klant.

Over Wédéflex Duurzame Daksystemen:
Wédéflex is al meer dan veertig jaar toonaangevend leverancier van bitumen dakproducten in Nederland. Wédéflex onderscheidt zich sterk in de markt omdat ze geen enkele concessie doet op het gebied van kwaliteit en alleen samenwerkt met de beste dakdekkerbedrijven (Wédéflex Established Dealers).

Meer informatie:
Wédéflex Duurzame Daksystemen
Roland Sleutjes
E: rsleutjes@wedeflex.nl
T: 073 613 10 40

Guardian
Roger Theelen
E: roger@guardian.nl
T: 06 108 880 45