PRODUCT IN THE SPOTLIGHT

EEN NIEUWE WÉDÉFLEX LOOK VOOR ONZE DAKROLLEN

Wédéflex Duurzame Daksystemen voorziet binnenkort alle dakrollen van het kenmerkende beeldmerk (kroontje) van Wédéflex. Dus zowel de onder- als de bovenkant zijn straks herkenbaar. Roland Sleutjes, Algemeen Directeur van Wédéflex, vertelt graag waarom hij hier bewust voor koos.

“Wédéflex levert altijd kwaliteitsproducten. Die mogen gezien worden. We hebben de afgelopen veertig jaar een ijzersterk merk opgebouwd in de dakenwereld en dat willen we graag en overal uitdragen. Ook op de bouwplaats. Onze dakrollen staan vaak rechtop op bouwplaatsen en dan zie je alleen de onderkant. Vandaar dat we ertoe hebben besloten ook de onderzijde te ‘personaliseren’. De wegbrand­folie voorzien we vanaf nu altijd van ons logo. Maar er is meer…”

Recycling van het witte verpakkingsplastic
“Een andere reden om hiervoor te kiezen is ingegeven door de wens duurzaam te ondernemen.
Onze dakrollen worden altijd in wit plastic verpakt om ervoor te zorgen dat ze op het dak niet te heet worden. Het wit weerkaatst de zon. En dit witte plastic voorzagen we van ons oranje beeldmerk. Maar dat heeft een nadeel: het plastic kan moeilijker gerecycled worden als deze beeldmerken erop gedrukt zijn. Vandaar dat we dit willen aanpassen en ervoor kiezen onze dakrollen zelf beter te ‘branden’. We plaatsen ons beeldmerk (in wit) nu ook op de onderkant van de dakrollen.”

Ecologisch afbreekbare verf
“We onderzoeken momenteel de mogelijkheden onze verpakkingen te voorzien van ons logo met ecologisch afbreekbare verf. Vanzelfsprekend om ook op deze manier onze bedrijfsvoering verder te verduurzamen.”

Herkenbaarheid draagt bij aan circulariteit dakrollen
“Ik vind het belangrijk dat onze kwaliteitsproducten altijd en overal herkenbaar zijn. Opdrachtgevers zien direct dat het de echte Wédéflex dakrollen zijn die op de bouw afgeleverd worden. Die bieden we hiermee een extra controlemogelijk­heid.
Maar het is ook van belang voor de recyclingopties in de toekomst. Want hiermee zien we, nadat ze vele jaren op het dak gelegen hebben, nog altijd dat het Wédéflex dakrollen zijn. De herkenbare onderkant draagt daar dan significant aan bij. En wij weten vervolgens wat dan de beste recycling­mogelijkheden zijn van ieder daksysteem. Want het zijn – zeker weten – onze eigen producten. Waardoor we makkelijk invulling kunnen geven aan de terugnamegarantie van Wédéflex. Zo maken we de cirkel van de reis van de dakrol weer rond.”

Verhoogde voorraden in verband met corona
“Corona heeft in vele sectoren voor onzekere tijden gezorgd. Gelukkig viel dat bij ons erg mee maar we hebben er toch voor gekozen dit jaar veel meer voorraad in Nederland aan te houden. We zitten nu zelfs bijna op het dubbele in vergelijking met vorig jaar. Het kan daarom nog even duren voordat je zelf de nieuw bedrukte dakrollen op de bouwplaats zult zien. Door de drukte (en dus veel bestellingen) verwacht ik echter toch dat de eerste nieuwbedrukte dakrollen deze zomer al links en rechts op zullen duiken. Ik kijk ernaar uit.”

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT