WÉDÉFLEX PRESENTEERT
DE REIS VAN DE WÉDÉ-DAKROL

DE WÉDÉ-DAKROL REIS VAN WIEG TOT WIEG

Ook benieuwd welke weg onze duurzame Wédéflex dakrollen afleggen voordat ze op de Nederlandse daken neerstrijken? Wij hebben onze circulaire ‘dakrol reis’ inzichtelijk gemaakt. Ga je mee?

Startpunt
We starten onze reis in Italië. Onze Wédéflex bitumen dakrollen worden namelijk geproduceerd bij INDEX, gevestigd in de prachtstad Verona. Dit Italiaanse bedrijf is wereldwijd toonaangevend als het om de productie van technisch hoogstaande bitumen dakbedekking gaat. Uiteraard is INDEX ISO 9001 en 14001 gecertificeerd en lid van The Green Building Council Italy. Al bijna 45 jaar produceert INDEX op onze specificatie hoogwaardige daksystemen. Alle kennis en ervaring die we samen opgebouwd hebben – en nog steeds opbouwen! –  investeren we in de doorontwikkeling van onze dakrollen.

Wij doen er alles aan de kwaliteit van onze dakrollen optimaal te bewaken. Ook als ze nog niet ‘bij ons’ zijn. Na productie worden de Wédéflex dakrollen onderworpen aan gedegen kwaliteitscontroles en staan ze bij INDEX altijd binnen voordat ze naar Nederland afreizen. Zo worden ze beschermd tegen de volle Italiaanse zon en andere weersinvloeden. Mede hierdoor zijn wij in staat de beste kwaliteit op de bouwplaats te leveren.

 

De Wédé-dakrol reis van Italië naar Nederland
Onze dakrollen komen op twee verschil­lende manieren naar Nederland. Per trein of vrachtauto.

Bij spoedbestellingen of rondom een speciaal project komen de dakrollen direct per vrachtauto naar Nederland. Het logistieke traject wordt verzorgd door onze transporteur E. van Wijk uit Giessen. Ook zij zijn ISO 9001 en Lean and Green gecertificeerd.

Voor onze reguliere leveringen kiezen we bewust voor duurzaam intermodaal vervoer. De dakrollen reizen dan met de trein vanuit Italië naar distributiepunt Genk in België. Vanuit daar gaan de dakrollen in volle vrachtauto’s naar het magazijn.

Warehouse dakrollen
Bij van Wijk worden alle Wédéflex dakrollen volgens de juiste condities en regels opgeslagen. In hun magazijnen zijn ook allerlei duurzame maatregelen getroffen om kosten en CO2-uitstoot te verminderen. Denk aan verbetering van het crossdock-proces, aan 100% groene stroom en aan efficiëntere indeling van magazijnen. Zij werken met elektrische heftrucks en verrijdbare stellingen waardoor er meer opgeslagen kan worden op een kleiner oppervlak.

Wédéflex home
Vanuit ons Wédéflex huis in ’s-Hertogenbosch worden alle activitei­ten gecoördineerd.

Onze Afdeling Planning verzorgt hier het gehele ordertraject. Van de inkoop in Italië tot en met de coördinatie van alle leveringen in Nederland. Duidelijk en helder communiceren en het hoofd koel houden -ook in loei drukke tijden of een Corona situatie- is de kracht van deze afdeling.

Wédéflex Dealers
Wij garanderen de allerhoogste kwaliteit. Zowel van ons product als van verwerking. Dat kan alleen als je samenwerkt met de allerbeste partners. Daarom werken wij uitsluitend met onze gecertificeerde Wédéflex Established Dealers. Met hun vakbekwame en opgeleide dakdekkers wordt de hoogwaardige Wédéflex dakbedekking verwerkt tot een duurzaam dak.

Wédéflex Established Dealers. Een onmisbare schakel in de reis van de Wédé-dakrol.

Van warehouse naar bouwplaats
Direct nadat een Wédéflex Dealer een bestelling plaatst communiceren wij aan onze transporteur welke producten, waar en wanneer uitgeleverd moet worden.

Snel rollen naar een bouwplaats, eerste los in het magazijn van de Wédéflex Dealer of zelfs een uitlevering per dakvlak? Geen probleem! Van Wijk en Wédéflex zijn door de jaren heen perfect op elkaar inge­speeld. En dat betaalt zich uit. Zelfs als de dakrollen net voor 17:00 uur worden besteld, kunnen wij ze meestal de volgende werkdag voor 07:00 uur op de bouwplaats leveren. Wie doet ons dat na?

Ze kunnen het dak op!
Onze dakrollen worden of met kranen of met ladderliften op het dak geplaatst. Heel soms, bijvoorbeeld bij een klein schuurtje of een carport, gaan ze nog ‘op de schouder’. Maar dit mag alleen bij dakrollen die een maximaal gewicht hebben van 25 kilogram. Onze standaard dakrollen voldoen hier natuurlijk aan.

Recycling na 70 – 80 jaren trouwe dienst
Wij zijn blij dat onze dakrollen zo verwerkt kunnen worden dat je ze weer kunt gebruiken in het productieproces voor nieuwe dakrollen. Onze producent Index heeft een recyclinginstallatie die stukken bitumen dak­baan verwerkt. Deze dakbanen worden verkleind en vervormd tot ‘zwarte lasagne’ en vervolgens weer bewerkt. Met als resultaat een grondstof die opnieuw in het primaire proces ingevoerd kan worden. Bitumen is zo eindeloos te hergebruiken.

Onze Wédé-dakrol van wieg tot wieg. Hoe uniek is dat?!

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT