PRODUCT IN THE SPOTLIGHT

NIEUW PRODUCT: WÉDÉMEC KAL

Opdrachtgevers willen bij werkzaamheden op hun daken steeds vaker het gebruik van open vuur vermijden. Wédéflex Duurzame Daksystemen beschikt over een ruim scala aan producten die aan deze wens tegemoetkomen. Zo zijn bijvoorbeeld al onze toplagen als zelfklevend product ver­krijgbaar. Ook introduceren we nu een alternatief voor het traditionele ‘plakken met de ketel’: Wédémec Kal.

Alternatief voor ‘plakken met de ketel’
Het traditionele plakken met warme bitumen vanuit de bitumenketel, zoals vroeger vaak werd gedaan, biedt een aantal voordelen. Zo borgt een volledig gekleefd dakbedekkingspakket of dampremmende laag veel veiligheid als het om waterdichtheid gaat. Het aanbrengen wordt daarnaast, in het kader van NEN 6050, ook als brandvrij beoordeeld. Als alternatief voor het plakken met warme bitumen en het volledig branden met de brander, introduceren we nu een speciale versie van Wédémec: de Wédémec Kal. Deze laag kan volledig met Wédékal 7 of Wédékal 8 koud worden gekleefd. Dit gebeurt zonder open vuur en het is daarmee volledig in lijn met NEN 6050. Om dit mogelijk te maken heeft de baan een speciale onderafwerking gekregen. Dit is de zogenaamde texflamina, een polypropyleen doek. De koude kleefstof hecht zich uitstekend aan deze laag. De keuze voor Wédékal 7 of 8 hangt af van de temperatuur tijdens het aan­brengen. In de zomer wordt de dikkere versie Wédékal 8 veelal gebruikt. Je kunt deze echter ook gebruiken voor het verkleven van dakdetails.

Verwerking
Toepassing van Wédémec Kal als dampremmende laag op een betonnen ondergrond kan zonder het aanbrengen van een voorsmeerlaag. De onder­grond moet echter wel vlak, droog en vetvrij zijn. De toepassing van zogenaamde curing compounds belemmert vaak een goede hechting. Deze moeten daarom worden ver­wijderd, of je wacht totdat deze zijn opgelost. De Wédékal wordt met rubber wissers aangebracht, waarna de gestelde Wédémec Kal dakbaan in de lijm wordt gerold en aangedrukt. De lijmlaag bereikt de eindsterkte na circa 14 da­­gen. Ook kan de Wédémec Kal dakbaan als eerste laag in een meerlaags dakbedekkings­systeem worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld op isolatieplaten met een geschikte cacheerlaag, zoals gebitumineerd of naakt glasvlies.

Meer weten?
Voor meer informatie over Wédémec Kal en de voordelen van dit product kunt hier vrijblijvend de leaflet downloaden.