THUIS BIJ... WÉDÉFLEX

OP IEDERE VRAAG EEN ANTWOORD

DE PASSIE EN EXPERTISE VAN… COEN VAN DER KOOIJ

Het komt regelmatig voor dat mensen het kantoor van Wédéflex bellen met de vraag of ze ‘De Dakprofessor’ kunnen spreken. Dat vindt Technisch Directeur Coen van der Kooij altijd grappig, vleiend en begrijpelijk. Niemand anders gaat namelijk zo op in het formuleren van de beste antwoorden op complexe dakvragen.

“Er is natuurlijk maar één echte dakprofessor in Nederland. Dat is emeritus hoogleraar en oprichter van Buro Dak Advies (BDA) Nico Hendriks. Maar ik kan niet ontkennen dat ik enorm geniet van het oplossen van moeilijke ‘dakpuzzels’. Iedere dag roepen Wédéflex Established Dealers mijn hulp in als ze er zelf niet helemaal uitkomen. Ik vind dat heerlijk.”

Van passie naar expertise of van expertise naar passie?
“Als je kilometers gemaakt hebt in een bepaald vakgebied word je er goed in. En dan krijg je er ook steeds meer plezier in. Ik heb geleerd dat goede daken maken kennis, zorg en aandacht vereist. Je moet de vraag achter de vraag herkennen. Ik ga altijd voor het beste. Dat brengt met zich mee dat ik onwetendheid of onverschilligheid slecht trek.”

De vraagbaak
“Zowel collega’s als Dealers en opdrachtgevers melden zich bij mij als ze ergens niet uitkomen. Ik heb meestal op iedere vraag een antwoord. Soms word ik ook ingeschakeld als mediator. Bijvoorbeeld als er een discussie is tussen een Dealer en een opdrachtgever. Het lukt me dan altijd de rust te bewaren en bij de feiten te blijven. Als je een probleem grondig afpelt kun je daarna naar de oplossing toewerken. Ik ben ook voorzitter van de Technische Commissie van onze branchevereniging Probitumen. Zij zetten belangrijke thema’s op de kaart waar ik graag aan bijdraag. Vanuit die rol neem ik ook zitting in het College van Deskundigen ISDA (Isolatiematerialen en Dakbedekkingen) dat zich onder andere op KOMO-certificeringen richt.”

Blijven leren en je laten inspireren
“Vroeger ging het eigenlijk sec om waterdichtheid. Maar de dakenbranche is een volwassen markt geworden. Dat zie je bijvoorbeeld aan de opleidings­vereisten, de documentatiestandaar­den, de veiligheidsvoorschriften en de bouwfysica. Daar heeft mijn generatie een belangrijke bijdrage aan geleverd. Maar de branche is ook nu continu in beweging en in ontwikkeling. Denk alleen al aan alle (nieuwe) toepassingen van daken. Deze inspireren me, evenals het enthousiasme en de passie van de nieuwe generatie. Vooral zij hebben duurzaam ondernemen en circulariteit geagendeerd. Een hele goede zaak, waar we bij Wédéflex al vele jaren voortvarend mee aan de slag zijn. Ik blijf daardoor open-minded en scherp.”

“Ik word oprecht blij van een bitumen prachtdak”

Never a dull moment
“Alles heeft een dak. Van luchthavens tot ziekenhuizen tot fabriekshallen tot kantoren tot woningen. En die daken zijn nooit hetzelfde. Ze komen ook niet naar je toe dus je moet er altijd heen om ze te maken, onderhouden of inspecteren. Wij zitten als Wédéflex zo diep in de markt. Ik bezoek regelmatig dakprojecten en praat dan graag bij met de dakdekkers. Ik word oprecht blij van een bitumen prachtdak dat perfect afgewerkt is en foutloos opgeleverd wordt. Mijn collega’s moeten vaak lachen om het feit dat ik bitumen zelfs heel lekker vind ruiken. Ik denk serieus dat er een markt voor bitumenparfum zou zijn. Zo veel passie heb ik dus voor mijn vak.”

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT