WONINGCORPORATIE PORTAAL KIEST
LANDELIJK VOOR WÉDÉSCAN!

DE DAKPROFESSOR

Wédéflex werkt continu aan het optimaliseren van digitaal dakportaal Wédéscan. Ideaal voor organisaties die constructief willen sturen en plannen als het om dakonderhoud gaat (RGS). Met Wédéscan heb je namelijk altijd inzicht in de conditie van al je daken. Wij zijn dan ook blij dat steeds meer organisaties kiezen voor werken met Wédéscan. Zo ook Woningcorporatie Portaal.

Dat daken een bijzondere discipline zijn weten ze bij Portaal. Al jarenlang voert men een gedegen beleid als het aankomt op het beheer en onderhoud van de daken. Wédéflex Duurzame Daksystemen is al sinds jaar en dag vaste partner van Portaal en wordt daarom nauw betrokken bij alle activiteiten die met dit onderwerp te maken hebben (zie ook het voorgaande artikel in deze uitgave).

Met de nieuw ingeslagen RGS-koers binnen Portaal ontstond de behoefte gegevens over daken gestructureerd en eenduidig vast te leggen. Maar dat niet alleen. Ook alle betrokken partners moeten daartoe toegang hebben en hun activiteiten op daken kunnen vastleggen en bijhouden.

Alleen dan is voor Portaal 24/7 inzichtelijk: 

  • Wat er op de daken gebeurt.
  • Wanneer mensen op daken zijn geweest.
  • Wat voor werkzaamheden precies uitgevoerd zijn.
  • Waarom die werkzaamheden uitgevoerd zijn.

Denk dan bijvoorbeeld aan keuringen van valbeveiliging, onderhoud aan groendaken, installaties en zonnepanelen plaatsen en onderhouden et cetera.

Portaal wilde de benodigde antwoorden krijgen op hun dakvraagstukken. Ze hebben daarom in het voortraject een aantal marktpartijen uitgenodigd en aan hen gevraagd een presentatie hierover te verzorgen. Deze presentaties werden bijgewoond door diverse medewerkers en specialisten van Portaal van alle vestigingen. De centrale vraag: hoe kunnen de daken van Portaal slim en toekomstbestendig gearchiveerd én onderhouden worden (vanuit zowel technisch als financieel oogpunt)?  

Na de zorgvuldige selectieprocedure is besloten dit voor alle Portaal-vestigingen (landelijk) bij Wédéscan neer te leggen. 

De gediplomeerde Wédéscan-inspecteurs zijn inmiddels enthousiast van start gegaan. Zij inventariseren alle daken volgens de NEN 2767 conditiemeetmethodiek. Het eerste deel van het dakenbezit van Portaal staat hierdoor nu al helder en overzichtelijk in Wédéscan.

Portaal houdt er al langere tijd een uitgekiend duurzaamheidsbeleid op na. Met deze nieuwe benadering van het dakenbeheer en de keuze voor Wédéscan heeft Portaal weer een volgende stap gezet.

Over Wédéscan

In Wédéscan worden dakgegevens van gebouwen overzichtelijk verzameld, vastgelegd, bijgehouden en gecommuniceerd. Met een eigen inlogcode krijg je heel eenvoudig toegang tot de internetpagina www.wedescan.nl. Zo heb je altijd en overal jouw dakgegevens bij de hand. Onze gediplomeerde Wédéscan-inspecteurs verrichten met de Wédéscan-app conditiemetingen aan daken conform de NEN 2767. Zij leggen de waarnemingen en gebreken van een dak vast naar omvang, ernst en intensiteit. Wédéscan registreert alle ingevoerde gegevens en rekent deze om naar een betrouwbare conditiescore.

Wédéscan geeft antwoord op veelvoorkomende vragen zoals:

  • Hoeveel daken heb ik?
  • Hoelang kunnen deze nog mee (RLI)?
  • Hoe ziet mijn dakenbezit eruit in oppervlaktes, meters, hoogtes et cetera?
  • Welke constructieopbouw, type dakisolatie, Rc-waarde heeft mijn dak?
  • Welke daken zijn geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen?
  • Welke daken zijn geschikt voor toepassing als groendak?
  • Tot wanneer lopen mijn garanties?
  • Wat is de status van de dakveiligheid?
TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT