DAKEN DIE AANTOONBAAR EN BEWEZEN PRESTEREN

PROJECT IN THE SPOTLIGHT

We hebben bij Wédéflex een lange traditie als het gaat om duurzaamheidsonderzoeken. Dus: liever niet voortdurend over jezelf zeggen dat je producten goed zijn en lang presteren. Liever wel met onafhankelijk, genormeerd praktijkonderzoek bewijzen dat Wédéflex dakbanen lang mee gaan. Dat geeft zekerheid. Stabiliteit. Daar kun je pas echt op vertrouwen.

BDA Duurzaamheidsrapport
In 2018 heeft BDA (Kiwa BDA Dak- en Geveladvies) een duurzaamheids-rapport opgesteld. Hierbij is voor Wédéflex D4 en Wédéflex Mineral praktijkonderzoek uitgevoerd. BDA heeft hiervoor in totaal maar liefst 48 projecten bezocht en geïnspecteerd. Lees hieronder de conclusies van BDA. 

In dit duurzaamheidsrapport zijn ook De Rackethal in Assen (inmiddels Pand 17 Sport- en uitgaanscentrum) en DSI Staphorst (destijds gevestigd in het betreffende bedrijfspand waar nu een houtverwerkingsbedrijf zit) opgenomen. Het voormalige pand van de Rackethal heeft een Wédéflex D4 dakbaan als afwerklaag en is aangebracht in 1982. Het dak van het voormalige pand van DSI Staphorst heeft een afwerklaag van Wédéflex Mineral en is in 1993 uitgevoerd. Lees hieronder wat BDA schreef over de levensverwachting van deze dakbedekkingen. 

Het BDA duurzaamheidsrapport is 4 jaar geleden opgesteld. En wij zijn natuurlijk nieuwsgierig hoe de dakbedekkingen van de panden van de voormalige Rackethal Assen en het voormalige DSI Staphorst erbij liggen. Hoe leuk is het dan om dat eens met eigen ogen te bekijken? Dat is dan ook precies wat we hebben gedaan.

Status dakbedekking 2022
In juli 2022 hebben we de panden van de voormalige Rackethal Assen en het voormalige DSI Staphorst opnieuw bezocht. We zagen dat de Wédéflex dakbanen nog steeds heel stabiel presteren. De conclusie in het duurzaamheidsrapport was dat de dakbedekking van het voormalige pand van de Rackethal een resterende levensduur had van 3 tot 5 jaar. We zijn nu 4 jaar verder en de kwaliteit van de Wédéflex D4 is nog steeds goed. Het dak op het voormalige pand van DSI Staphorst ziet er ook nog steeds goed uit. De aanbeveling uit het duurzaamheidsrapport om het dak in 2026 opnieuw te inspecteren is gerechtvaardigd. Met de huidige kwaliteit van de bedekking zal deze echter gemakkelijk langer meegaan dan 2026. 

Stabiliteit in uitvoering
In het woordenboek vind je onder het woord stabiliteit de volgende synoniemen: “Duurzaamheid. Bestendigheid. Een situatie waarin zonder verstoring geen verandering zal plaatsvinden.” Met Wédéflex D4 die 40 jaar presteert en Wédéflex Mineral die 29 jaar presteert, leveren deze Wédéflex producten het keiharde bewijs dat ze uiterst stabiel zijn. 

 

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT