DIMENSIONELE STABILITEIT

PRODUCT IN THE SPOTLIGHT

Duurzaamheid. Stevigheid. Bestendigheid. Betrouwbaarheid. 

Stabiliteit 
Als je aan verschillende mensen vraagt wat stabiliteit voor hem of haar betekent, krijg je hoogstwaarschijnlijk meerdere antwoorden. Zo zal iemand zeggen: ”Stabiliteit? Dat staat voor mij voor duurzaamheid”. En een ander: “Stabiliteit betekent voor mij onveranderlijk. Bestendig. En daarom heel betrouwbaar”. Of iemand zegt: “Stabiliteit ligt voor mij heel dicht bij stevigheid.” 

Duurzaamheid. Stevigheid. Bestendigheid. Betrouwbaarheid. 
Woorden die erg goed passen bij Wédéflex Duurzame Daksystemen. Want zowel de organisatie als de producten die we al meer dan veertig jaar maken ‘ademen’ deze woorden. 

Voor nu zoomen we graag in op dimensionele stabiliteit. Dat is van toepassing op onze Wédéflex producten. En ongelooflijk belangrijk voor een duurzaam dak!

Wat is dimensionele (in)stabiliteit?
Dimensionele stabiliteit is de weerstand van een product (zoals dakbedekking) tegen verandering van afmeting. Verandering van afmeting kan ontstaan door vocht of trekspanning. In het dagelijkse leven ervaar je dat sommige materialen die weerstand tegen verandering van afmeting juist niet hebben. Deze materialen zijn dimensioneel instabiel. Hout is daar een goed voorbeeld van. De houten deur in je woning sluit in de winter bijvoorbeeld goed, maar drukt in de zomer tegen het kozijn. Het uitzetten van hout bij warmte is een voorbeeld van dimensionele instabiliteit.

Wat is het grote voordeel van een dimensioneel stabiel dakbedekkingssysteem?
Een dakbedekkingssysteem dat dimensioneel stabiel is, zorgt ervoor dat de overlappen niet verschuiven en dus waterdicht zijn en blijven. Details zoals een haakse opstand behouden zo hun oorspronkelijke vormen. Beweging in het materiaal (spanning) – met als gevolg verandering van afmeting – kan leiden tot schade aan details en heeft direct invloed op de levensduur van een dakbedekkings-systeem. 

De top- en onderlagen van Wédéflex zijn dimensioneel stabiel. En juist deze stabiliteit maakt een daksysteem op en top betrouwbaar. Iets wat we met onze Wédéflex Duurzame Daksystemen al decennialang bewijzen. Wij zeggen: Wédé-Stabiliteit!  

 

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT