IN GESPREK MET...

HET ROER OMGOOIEN

LOEK MEULENDIJKS EN REMCO DE VRIES (VAN HOEK DAKBEDEKKINGEN BV) 

Soms maken mensen in hun leven opvallende keuzes. Wijken ze af van ‘wat verwacht wordt’. Simpelweg omdat ze ervoor kozen hun hart en hun passie te volgen. Loek Meulendijks en Remco de Vries – beiden werkzaam bij Wédéflex Established Dealer Van Hoek Dakbedekkingen uit Heeze – zijn hier treffende voorbeelden van. Wij gingen daarom graag met ze in gesprek. Wat motiveerde Loek en Remco een hele andere weg in te slaan? En wat heeft het ze opgeleverd?

Loek: “Na de havo begon ik met een opleiding Sport en Economie maar dat bleek niet echt mijn ding. Ik werkte in die tijd al vaker samen met een oom van mij die dakdekker was. En dat vond ik wel leuk! Het kwam er gewoon op neer dat ik graag buiten wilde werken, met mensen wilde werken en iets wilde maken. Dat vond ik alle drie in de dakdekkersbranche. Van Hoek bood me de kans bij ze aan de slag te gaan en tegelijkertijd de opleiding tot allround dakdekker te volgen bij opleidingsinstituut Tectum. Ook de Ondernemers- en kaderopleiding ‘Ondernemer’ heb ik daar gevolgd. In de laatste fase van die opleiding kwam er een baan vrij als uitvoerder. Die kans heb ik gegrepen. Ik was toen 22. Daarna heb ik ook nog de opleiding Ondernemers- en kaderopleiding TOP gevolgd bij Tectum. In mijn huidige rol als Hoofd Productie draag ik de eindverantwoordelijkheid voor diverse projecten, inclusief facturatie en overall planning. Daarnaast maak ik de afspraken met de zzp’ers die we inschakelen op projecten.”

Het DNA van Van Hoek Dakbedekkingen
Loek: “Wat me echt aanspreekt, is het feit dat Van Hoek relatief veel complexe werken maakt. Het voortraject is dan cruciaal. Daar zijn we ook goed in. We hebben nauwelijks nacalculaties die we door moeten belasten aan onze klanten. Van Hoek is ook een echt familiebedrijf. We zijn flink gegroeid maar de structuur is nog steeds laagdrempelig en plat. Nagenoeg iedereen die op kantoor werkt heeft ook op het dak gestaan. Passie voor het dak is op ons dus zeker van toepassing. We zijn trots op wat we maken.”

Puzzels oplossen
Loek: “Weet je, ik heb bewust voor dit vak gekozen. En als ik ergens voor ga wil ik er ook heel goed in worden. Daar heb ik in geïnvesteerd. Gelukkig heb ik, naast mijn opleiding, erg veel kunnen leren van de vakmannen binnen Van Hoek. Ik wil begrijpen wat er gebeurt op een dak en niet sec een lekkagemelding opvolgen. Ik los graag complexe puzzels op. Dat lukt ook omdat ik er inmiddels gewoon veel van weet. En daarmee verdien ik ook mijn plaats binnen bouwvergaderingen. Andere bouwpartners en bovenal onze klanten plukken daar de vruchten van.”

“Een goed dak­product en een goede dakdekker: dát werkt”

Gedeelde passie Van Hoek en Wédéflex
Loek: “Net als Wédéflex steken wij veel energie in de contacten met onze klanten in het voortraject. We delen kennis en geven waardevol technisch advies. Daarbij kun je alleen een goed dak garanderen als de dakbedekking goed is PLUS het aanbrengen van de dakbedekking. Alleen dan werkt het. En die passie voor kwaliteit delen we. Ik ben ook blij met de komt van lekdetectiesysteem Wédétectie. Hiermee hoeven we niet meer een heel dak open te halen als er onverhoopt ergens een lekkage zit. Het is waardevol voor onze klanten en voor ons. Faalkosten haal je hiermee weg. Een ander voor­deel van Wédéflex is hun complete assortiment zelfklevende producten. Ik moet eerlijk bekennen dat onze dakdekkers het liefst met Wédéflex dakrollen werken. Gelukkig hebben de klanten die wij bedienen veelal ook een langetermijnvisie als het om de kwaliteit van hun daken gaat. Zeker nu daken steeds meer gebruiksfuncties vervullen (retentiedaken, daktuinen, zonnepanelen). Ze zien echt de meerwaarde van een kwaliteitsdak. En dat is winst.”

Remco: “Op de eerste plaats ben ik vader. De belangrijkste taak in mijn leven. Ik heb samen met mijn vriendin drie kinderen: twee jongens en een meisje. Daarnaast ben ik sportief en bezoek ik graag de sportschool. Als kind wilde ik ook gymleraar worden. Maar het liep heel anders. Ik heb diverse salesfuncties vervuld in de telecom-, ict- en recruitmentsector. Dat ging me goed af. Ik bediende grote klanten en leidde een druk en hectisch leven. Maar ik was, in alle eerlijkheid, ‘kei-ongelukkig’. Ik vond het gewoon niet leuk, voelde me opgebrand en wist dat het roer radicaal om moest. Maar hoe? Een vriend van me werkte bij Van Hoek. Hij was altijd heel enthousiast over zijn werk. Ik besloot daarom mijn cv te updaten en dakdekkers te benaderen. Ze reageerden allemaal. Van Hoek ook. En daarmee was de klik uiteindelijk toch het grootst. Alles is er supergoed geregeld en de diversiteit aan projecten spreekt me ook erg aan. Ik ben in 2021 bij Van Hoek begonnen en volg nu ook de opleiding tot allround dakdekker bij Tectum. Dit houdt in dat ik iedere maand een week lessen volg bij Tectum.” 

“Ik vind het leuk dat je direct het resultaat ziet van wat je doet. Het is tastbaar.”

Opgeleefd
Remco: “Ik ben echt helemaal opgeleefd. Ik heb plezier in mijn werk en geniet van de buitenlucht. Ik sta fluitend vroeg op en werk hard. Het samenwerken met collega’s is top. We zijn allemaal gelijk en hebben lol. Het is vooral ook gaaf dat je direct resultaat ziet van wat je doet. Het is tastbaar, wat ervoor zorgt dat ik altijd met een voldaan gevoel huiswaarts keer. Ik heb veel leuke verhalen te vertellen als ik thuiskom bij mijn gezin. En het is fijn te merken dat ik mezelf snel ontwikkel. Het gaat gewoon hartstikke goed en dat motiveert enorm. Ik heb mijn passie gevonden en dat voelt ongelooflijk goed. Ik heb zin in de toekomst!”

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT