WÉDÉFLEX PRESENTEERT

NIEUWE WÉDÉFLEX ESTABLISHED DEALER: ERDO

Erdo is al meer dan negentig jaar actief in de dakensector en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de Primutec Solutions Group. Opererend vanuit hun kantoren in Capelle aan den IJssel en Hengelo (ov) bedienen ze klanten in heel Nederland. Vanaf begin dit jaar is Erdo Wédéflex Established Dealer geworden. En daar zijn zij en wij gelukkig mee. Welkom Erdo!

Innovatief. Duurzaam. Topkwaliteit. Kernkwaliteiten die passen bij Erdo. Deze dakspecialist is actief op zowel de nieuwbouw- als de renovatiemarkt. Daarnaast heeft Erdo veel kennis in huis over multifunctionele daken, zonne-energie en valbeveiliging. Het bedrijf telt, naast de flexibele schil, zo’n zestig medewerkers waarvan dertig op kantoor en dertig ‘buiten’ werken. Ronald van Bemmel is vanaf januari 2022 commercieel bedrijfsleider bij Erdo. REDAKTIE sprak met hem en met Chris Nijholt (Account Manager Wédéflex Duurzame Daksystemen). Wat zijn de gezamenlijke ambities?

Ronald: “Ik heb de afgelopen dertien jaar een onderneming opgezet waarmee we ons richten op de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. Daarvoor heb ik vele jaren in de dakenbranche gewerkt. Ik keer nu dus weer terug. Vooral ook omdat ik zie welke uitdagingen er liggen. Het belang van daken groeit doordat ze zoveel nieuwe functies krijgen. Zeker in stedelijk gebied. Bij deze multifunctionele daken worden de detailleringen veel ingewikkelder. Wij moeten daarom als dakspecialist onze rol pakken in het voortraject om faalkosten achteraf te voorkomen en ook om aan de gewenste oplevertermijnen te blijven voldoen. Hier liggen interessante uit­dagingen. Daarnaast denk ik dat we branchebreed nog harder kunnen werken aan verduurzaming en circu­lariteit. Daar maak ik me ook graag hard voor. Ik ben de passie voor het dak dus nooit kwijtgeraakt om op het thema van deze nieuwsbrief in te haken.”

De keuze voor Wédéflex
Ronald: “Twee van de vier dakspecialisten in Nederland binnen de Primutec Group (Oranjedak en Patina) zijn al jaren Wédéflex Established Dealer. Het is dus een logische stap vanuit de groep gezien. We willen daarnaast onze positie op de renovatiemarkt versterken. Als Wédéflex Dealer zijn we in staat ons beter te profileren bij de grotere vastgoedpartijen. De gesprek­ken met Wédéflex liepen al voordat ik bij Erdo aan de slag ging. Het was mede daarom snel beklonken. De start van de samenwerking heb ik ook als heel positief ervaren. De kennisma­kingssessies waarin Wédéflex uitgebreide toelichtingen gaf op alle producten en garanties waren erg nuttig.”

Chris:
“Ik voelde ook de energie en de goede vibe. Heel leuk dat jullie zo’n relatief jong en enthousiast team hebben. Ik merk echt dat het leeft. Er is nu al zoveel communicatie tussen Erdo en Wédéflex.”

Kennis en samenwerking komen samen in Wédéscan
Ronald: “Met Wédéscan geven we onze klanten de mogelijkheid alle daken binnen hun vastgoedportefeuille goed in kaart te brengen. Inclusief NEN-normeringen en conditiebepalingen. Dit levert klanten een gedegen advies op. Ze krijgen goed inzicht in de staat van hun vastgoed en in de kansen die ze hebben om te verduurzamen. Deze tool bieden Wédéflex en Erdo samen aan. Wédéscan geeft ons een positie bij de klant die andere partners niet kunnen bieden. Ik ben er nu al voortvarend mee aan de slag gegaan, ook in tenders.”

Het beroepsveld
Ronald: “Daken maken is nog steeds arbeidsintensief en zwaar werk. Het is een stoer beroep. We moeten samen echter wel steeds kijken hoe we het kunnen verlichten, zodat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven. De manier van verwerking is dan cruciaal.”

Chris: “Brandermachines worden steeds beter en door het plaatsen van actieve sensoren in daken beperk je de noodzaak het dak fysiek op te gaan zoveel mogelijk. Maar ik ben met je eens dat we continu samen na moeten denken over andere opties om het werk te verlichten.”

Ronald: “Door grotere projecten en steeds meer multifunctionele daken verlangen we meer van medewerkers maar wordt het werk ook uitdagender. Uitvoerders worden meer en meer projectleiders. Ik denk dat deze ontwikkelingen onze sector wel aantrekkelijker maken.”

Verduurzamen MOET
Ronald: “Verder verduurzamen in de branche is een must. De footprint kan nog verder omlaag en de circulariteit moet omhoog. Dat kun je niet alleen. We vormen nu samen een sterke koplopersgroep en genieten het voordeel van het collectief. En we hebben positie in de markt bij de grotere vastgoedpartijen. Dan moet het lukken!”

Chris: “Ik zie al langere tijd een kentering. In het verleden was de spreekwoordelijke portemonnee vaak de doorslaggevende factor bij opdracht­gevers. Maar dat is veran­derd. Partijen willen investeren in duurzaamheid. Het enige lastige is – gek genoeg – de duurzaamheid van onze producten. Veertig jaar of nog langer vooruitkijken blijft moeilijk.”

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT