OP REIS MET ...
BERRY AALBERTS

OP REIS MET...

Wédéflex Technisch Manager Berry Aalberts

‘Never a dull moment’ in het leven van onze Technisch Managers. Ze zijn natuurlijk vaak op een dak te vinden voor opnames, adviezen, inspecties of opleveringen. Maar er is nog zoveel meer te doen… Berry Aalberts geeft ons een verhelderend inkijkje in hoe zijn werkweken eruit (kunnen) zien. Ga je een dag met Berry mee op reis?

Koffie kickstart
“Ik ben altijd voor 7.00 uur wakker. Of voor 6.00 uur als ik eerder van huis moet vertrekken. Ik check mijn agenda en mijn mails en bereid me voor op mijn afspraken. Alle info in onze systemen over de specifieke projecten van die dag heb ik gelezen. Super­belangrijk, zeker bij dakinspecties. Maar, het moet gezegd worden, mijn dag kan niet beginnen zonder twee bakken koffie met melk en suiker. Ik heb meerdere malen gepro­beerd naar zwart over te scha­kelen, maar dat is me helaas niet gelukt.”

Dakopnames
“Een dakopname kan een uur maar ook drie uur duren. Dat hangt van de omvang en de complexiteit af. Ik vind het fijn het dak samen met de opdracht­gever te bezoeken. Die kan dan meteen vertellen over zijn plannen, wen­sen en beschikbare budgetten.”

Dakinspecties
“Tussentijdse dakinspecties plan ik graag om dakopnames heen. Ik kijk welke projecten in de buurt in uitvoering zijn en voer inspecties dan aangekondigd maar ook on­aangekondigd uit. Soms vraagt een opdrachtgever zelf een in­­spectie aan. Dan gebruiken we deze om meteen even bij te praten. Dat waarderen opdracht­gevers en ik hecht daar zelf ook veel waarde aan.”

Intensief contact met de Wédéflex Established Dealers
“Ik ondersteun onze Dealers om eventuele calamiteiten achteraf uit te sluiten. Ik kijk over hun schou­der mee om te checken of alles volgens de Wédéflex richtlijnen verloopt. Als ik onvolkomenheden zie geef ik dat meteen aan. Zo voorkomen we samen dat we achteraf dingen moet corrigeren of aanpassen. En natuurlijk is het ook altijd erg leuk elkaar weer te zien en te spreken.”

Lunchbreak
“Heel eerlijk? Eigenlijk maak ik nooit echt tijd voor de lunch. Als ik weet dat ik de hele dag onderweg ben neem ik broodjes van thuis mee en eet die tussen de afspraken door op. Bij voorkeur met, jawel, een lekkere koffie. Bij een opdrachtgever op kantoor, op de bouwplaats of anders bij een pompstation.”

Rapporteren
“Bij alle inspecties, opnames en op­­leveringen komen diverse administratieve taken om de hoek kijken. Ik leg alles vast in onze systemen en maak rapportages. Deze zijn ontzettend belangrijk voor zowel onze Dealers, opdrachtgevers als voor ons. Ik moet er dus altijd goed op letten hier voldoende tijd voor in te plannen.”

Overleg met collega’s
“Natuurlijk hebben we elkaar in coronatijd veel minder ‘live’ gezien dan we zouden willen. Maar gelukkig hebben we toch altijd momenten gevonden – buiten en in klein gezelschap – waarop we fysiek projecten bespraken of andere zaken afstemden.”

Hoofd even leegmaken
“Mijn dagen zijn erg afwisselend en vooral ook heel onvoorspelbaar. Ik kom op veel plaatsen en spreek veel mensen. Ik sta in mijn werkkloffie in de bouwkeet maar ook sjiek aangekleed op kantoor bij opdrachtgevers. Of ik zit thuis achter mijn laptop. Ik word de hele dag door gebeld door mensen die vragen stellen of afspraken in willen plannen. Snel schakelen is een must in deze functie en ik hou enorm van deze afwisseling. Maar het is ook fijn – en nodig! – je hoofd af en toe leeg te maken. Ik maak dan het liefst een lekkere wandeling met onze kleine viervoeter.”

Voetbal!
“Voetbal is een grote passie van me. Ik zet me al jarenlang in voor voetbalvereniging JVC Cuijck. Ik was lang teammanager van het eerste herenelftal. En ik spring de laatste jaren op allerlei terreinen bij. Van werkzaam­heden aan en rondom het clubhuis tot bardiensten en het organiseren van feestavonden. Het geeft me een berg energie. En je krijgt er veel voor terug.”

Home sweet home
“Ik heb een heerlijk thuis. Mijn vrouw Hanneke en mijn zoon en dochter maken mij een gelukkig man. Ik ben, al zeg ik het zelf, ook best wel een goede klusser. Maar aan koken waag ik me niet meer. “Hij kan water nog aan laten branden” zegt Hanneke weleens. En dat is waar.”

 

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT