WÉDÉFLEX LOGISTIEK MANAGER
ARNOLD HOFMANS

THUIS BIJ ...

WÉDÉFLEX LOGISTIEK MANAGER ARNOLD HOFMANS

‘Altijd scherp blijven’. Dat vindt Arnold Hofmans, Logistiek Manager bij Wédéflex Duurzame Daksystemen, zijn belangrijkste taak. Arnold maakt alweer dik dertien jaar, naar volle tevredenheid, onderdeel uit van de familie Wédéflex. De hoogste tijd voor een nadere kennismaking. Hoe ziet het leven van Arnold eruit?

Met de fiets of gewoon lopend
“Ik woon dicht bij het kantoor van Wédéflex en kan er gewoon met de fiets of lopend naartoe. Fijn dat reizen me dus weinig tijd kost. Ik heb ruimte om in de ochtend eerst nog een rondje te lopen met onze Franse bulldog. En ook om onze dochter en zoon ‘schoolklaar’ te maken. Ik werk nu alleen de maandagen nog thuis. Alle andere dagen ben ik op ons kantoor op de Zuid-Willemsvaart te vinden.”

Beloften waarmaken
“‘Vandaag besteld. Morgen in huis’. Daar zijn onze klanten aan gewend. Ik ben er trots op dat we dat ook nu nog steeds waarmaken. Het vereist veel scherpte van mij. Ik ben vanuit Wédéflex het scharnier tussen onze Wédéflex Established Dealers, onze fabriek in Italië en onze logistieke partner E. van Wijk. Samen maken we het plaatje rond en zorgen we voor mooie daken.”

Leren en ontwikkelen
“Toen ik bij Wédéflex begon, heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van daken en op het gebied van onze eigen producten. Ik heb mede hierdoor ‘geleerd’ wat de dak­dekker van ons vraagt. De ontwikke­lingen zijn sinds die tijd hard gegaan. We zijn sterk gegroeid in volume en in productengamma. En lopen ook voor­op als het om duurzaamheid en recy­cling gaat. De verantwoordelijkheid die ik draag is in de loop der jaren wel gegroeid.”

Een blik op mijn werkdag
“Mijn ochtend begint altijd met checken of alle leveringen op tijd zijn. Ik kijk of de geplaatste orders afgeboekt kunnen worden. Ik be­oor­deel de voorraad en bekijk wat we bij onze fabriek moeten laten produceren. De ingekomen orders controleer ik en voer ik in. En aan het eind van het proces maak ik de benodigde certificaten aan voor onze dealers (als deze worden aangevraagd). Voordat ik deze aanmaak check ik alle onderdelen van het proces uitgebreid. Opdat alles geborgd is. Ik heb vanuit mijn rol veel contact met onze directie, met onze Financieel Manager en met onze Technisch Managers. Het zijn hectische tijden nu. De vraag naar diverse grondstoffen is nu groter dan het aanbod. Gelukkig hebben wij voorraad. Maar het blijft een uitdaging aan de wens van de klant te voldoen. Zoals onze Algemeen Directeur Roland Sleutjes vaak zegt: ‘We spelen iedere dag Champions League’. Zo ervaar ik het ook. En dit maakt tegelijkertijd van mijn baan een topbaan.”

Happy family man
“Ik heb een fijn thuis. Ik ben alweer elf jaar getrouwd met Chantal en trotste vader van een zoon en een dochter. Mijn dochter is een fervente hiphopdanseres. En mijn zoon een fanatieke motorcrosser. Ik ga altijd graag naar ze kijken.”

Keeper, DJ en fanatieke Vierdaagseloper
“Wat niet veel mensen van mij weten, is dat ik als voetbalkeeper een van de jongste spelers in Nederland was die een profcontract kreeg. Ik vind het nog altijd leuk een balletje te trappen bij de veteranen en geef ook keeperstraining aan selectiekeepers van de senioren. Een andere passie van mij is muziek. Ik werk al jaren als zanger en de laatste jaren ook als DJ. In die rol verzorg ik de muziek en de lichtshows op feesten en partijen. Ik voel de gewenste sfeer op feestjes al heel aardig aan al zeg ik het zelf . Daarnaast is de maand juli ook dit jaar weer speciaal voor mij want ik loop voor de vijfde keer de Nijmeegse Vierdaagse. De sfeer, de uitdaging. Echt een aanrader!”

Familie Wédéflex
“Bij Wédéflex ben ik echt thuis­gekomen. We kennen elkaar goed. Weten hoe het met elkaar gaat. Ik mag hier mezelf zijn. Bewijsdrang? Dat zie ik hier eigenlijk niet. In mijn functie is het wel belangrijk dat je duidelijk bent over wat kan en niet kan. Naar alle betrokkenen. Ik kan geen wonderen verrichten maar ik probeer het altijd voor iedereen te regelen. Waarbij ik het waardeer als mensen het vriendelijk vragen en we begrip hebben voor elkaars positie. Na corona is het weer fijn samen te lunchen met collega’s en andere activiteiten te ondernemen. We hebben altijd veel lol met elkaar, ook omdat de meeste collega’s elkaar al lang kennen.”

Missen
“Weet je wat ik wel mis? Dat ik nu vaak te weinig tijd heb om met onze Technisch Managers het dak op te gaan. Eerst gooide corona voor lange tijd roet in het eten. En nu heb ik het gewoonweg zo ontzettend druk dat het er niet van komt. Dat vind ik echt jammer.”

Italia
“Ja, ook ik ben besmet met het Italië-virus dat hier toch wel rondgaat binnen de familie Wédéflex. Dit jaar reis ik ook weer met mijn gezin af naar Italië om lekker te genieten en uit te rusten. La dolce vita. Heerlijk. Waar voor jou de reis ook naartoe gaat (of als je juist lekker in Nederland zomervakantie viert): heel veel plezier toegewenst en tot gauw!”

 

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT