Het oudste Wédéflex dak van Nederland

Op Pand 17 in Assen, de voormalige Rackethal en nu een aantrekkelijk uitgaans- en sportcentrum, ligt het oudste Wédéflex dak van Nederland. Het dak is gerealiseerd in 1982 door DNN Groep en functioneert nog steeds naar behoren. De dakdekkers ‘van toen’ (Harrie Loves en Klaas Kuiler van DNN Groep) weten nog hoe het destijds allemaal in zijn werk ging. Martijn Kerkdijk (Directeur van Wédéflex Established Dealer DNN Groep) en Bram Nottelman (Technisch Manager Wédéflex Duurzame Daksystemen) reflecteren op de betekenis van deze ‘historische dakprestatie’.

Kennisdelen, kennis claimen en kennis vergaren
Martijn is ervan overtuigd dat een dergelijk duurzaam dak het resultaat is van samen voor een goed stuk werk staan. Ofwel een goed product leveren + de optimale verwerking borgen. Dat was toen zo en is nu nog steeds zo. De opdrachtgever, Wédéflex en DNN Groep als dealer maken het waar door kennis te delen en krachten te bundelen. En belangrijk hierbij: je moet ook je kennispositie claimen als dakspecialist. Architecten, installateurs en aannemers profiteren van de kennis die wij inbrengen. Wij hebben oog voor de specifieke uitdagingen en details. Daarin moeten we elkaar vinden. Opdat we de opdrachtgever het allerbeste resultaat bieden.

Alle medewerkers van DNN Groep volgen op hun beurt specifieke verwerkingscursussen om continu kwaliteit te leveren. Logisch, want werken zijn anno 2023 ook steeds gecompliceerder. Een gedegen opleiding is onmisbaar. Dakdekkers moeten over steeds meer specifieke kennis beschikken.

De dakdekkers van toen én nu
Harrie en Klaas hebben als jonge mannen, samen met collega’s, dit dak in 1982 gerealiseerd. Werken als dakdekker was toen nog heel anders dan nu. Je moest op 10 meter hoog zelf de ladder vasthouden en ook de brander. De ladder stond in een gootje van 30 cm en dakrand- of valbeveiliging was nog niet gebruikelijk. Gelukkig is nu alles heel veel beter geregeld als het om veilig werken gaat. Inmiddels zijn Harrie en Klaas in dienst bij de derde generatie Kerkdijk. Klaas heeft zelfs de huidige Technisch Directeur Jeroen Kerkdijk van DNN Groep nog opgeleid. Ze zijn nu de ervaringsdeskundigen die de jonkies de kneepjes van het vak leren. Treffende uitspraken van hen: “Renovatiedakdekkers zijn de besten in hun vak. Want zij moeten vooruitdenken en veel oplossingen zélf bedenken”. En “Met een brander moet je overweg kunnen net zoals met een pen. Oftewel: je moet er echt alles mee kunnen als dakdekker”.

Dakmonitoring en -onderhoud

Als je gebruikmaakt van dakmanagementsysteem Wédéscan kun je continu de conditie van je dak(en) monitoren. Lekdetectiesysteem Wédétectie is een hulpmiddel en biedt je extra zekerheid. De Wédéflex Dealers bieden je veelal onderhoudscontracten om de prestatie van je dak op peil te houden en de veiligheid te borgen. Denk aan reinigend, inspectief en correctief onderhoud dat essentieel is voor de optimale levensduur van het dak. Op deze manier biedt Wédéflex, samen met de dealers, opdrachtgevers kwaliteit. Iedere dag weer. En zo wordt jouw dak later misschien wel het oudste Wédéflex dak van Nederland.