Je hebt elkaar nodig

De samenwerking tussen logistiek dienstverlener E. van Wijk en Wédéflex Duurzame Daksystemen bestaat al sinds de oprichting van Wédéflex 45 jaar geleden. Interessant om een moment te pakken voor reflectie. Wat zijn de voordelen van zo’n volwassen en bestendige samenwerking?
Hoe ga je samen vooruit en geef je steeds opnieuw vorm aan duurzaam en toekomstbestendig ondernemerschap? Klaas-Jan den Hertog (Manager Sales & Customer Service bij E. van Wijk) en Pieter Dorresteijn (KAM Manager bij Wédéflex) gingen er eens goed voor zitten.

Klaas-Jan: “Ik ben vele jaren geleden begonnen als vrachtwagenchauffeur en ben daarna op de afdeling planning aan de slag gegaan. Vervolgens kwam ik in aanraking met accountmanagement wat me zeer aansprak. Inmiddels vervul ik bijna vijftien jaar een commerciële rol binnen E. van Wijk, waarvan de laatste drie jaar als eindverantwoordelijke. Ik ben dus al lang werkzaam bij het bedrijf en ken Wédéflex daarom goed. We transporteren hun producten en organiseren ook de warehousing.”

Pieter: “Wat mij opvalt, is dat we als organisaties zoveel op elkaar lijken. Duurzaamheid zit bij beide bedrijven in de kern van de bedrijfsvoering. Het vormt de basis voor continuïteit en winstgevendheid. Daarin vinden we elkaar blind.”

Klaas-Jan: “Weet je, we gunnen elkaar ook wat. Zonder dat dit conflicteert met de professionaliteit van de relatie. Deze bewees zich bijvoorbeeld tijdens corona. Beide bedrijven bewaakten de kalmte en zorgden ervoor dat er zoveel mogelijk dakrollen in stock kwamen zodat we ook toen konden blijven leveren.”

Pieter: “We betrekken ook alle stakeholders bij het proces. We hebben Wédéflex Established Dealers uitgenodigd bij het warehouse zodat wij ze konden laten zien wat er gebeurt als zij op de knop ‘bestellen’ drukken. En ook wat er gebeurt als ze daarna nog wijzigingen doorgeven. Daarnaast organiseerden we sessies met de medewerkers van het warehouse om de band te bevestigen en te investeren in betrokkenheid.”

Concrete maatregelen voor duurzamer ondernemen en duurzamer vervoer

Klaas-Jan: “Ik zie zorgen voor de wereld als goed rentmeesterschap. Een intrinsieke motivatie voor goed beheer en duurzame continuïteit. E. van Wijk is jaren geleden al bekroond met de Lean & Green Award (een ster). Recent hebben we ook de tweede ster behaald. En we verwachten dit jaar zelfs een derde ster in ontvangst te mogen nemen. Naast LED-verlichting en het gebruik van groene energie, zetten we in op het verbruik van een groter aandeel biobrandstof. We richten de planning van onze vrachtwagens zo efficiënt mogelijk in en kijken ook naar de ‘driver performance’ van de chauffeurs in relatie tot het remmen en optrekken. Daar is veel winst te behalen. Tegelijkertijd worden vrachtwagens natuurlijk steeds moderner en schoner. Onze massa in liters brandstof is hierdoor afgenomen. De volgende stap is die brandstof nog veel groener krijgen. Wij willen het en klanten willen het. Ik zag laatst in een aanvraag van een potentiële klant dat ze duurzaamheid voor 30% mee laten wegen in de keuze voor hun logistieke partner. Een goede zaak. We zien allemaal de urgentie. We bieden klanten bijvoorbeeld ook de mogelijkheid de CO2-uitstoot van zendingen te compenseren door het steunen van een gecertificeerd bosproject. Maar voordat we over compensatie praten onderzoeken we altijd eerst de reductie-mogelijkheden.”

 

Additionele duurzaamheidwinst

Klaas-Jan: “Het is gunstig dat verreweg de meeste Wédéflex dakrollen vanuit Italië met de trein onze kant op komen. Wij slaan het vervolgens op en verzorgen de verdere distributie van de dakrollen in Nederland.”

Pieter: “Wij geven onze Wédéflex Established Dealers ook zoveel mogelijk mee dat ze ons niet voor vier of vijf rollen grote afstanden laten rijden. Het is dan uit efficiency-overwegingen slimmer wat voorraad aan te houden. Daarnaast doen we mee met een pilot van Bitumen Recycling Network voor het inzamelen van snijresten. Je leest er elders in dit magazine meer over. E. van Wijk neemt de logistieke rol hierin op zich.”

Klaas-Jan: “E. van Wijk heeft drie elektrische vrachtwagens van DAF gekocht die we binnen afzienbare tijd in kunnen zetten. Een forse investering, maar wel een die zich uit zal betalen. Vanaf 2025 komen er zero emissie zones in binnensteden waar we graag op anticiperen. Wij verwachten uiteindelijk zo’n 90% CO2-besparing te kunnen realiseren met biobrandstof en elektrificatie.”

Pieter: “Afsluitend is glashelder dat we elkaar nodig hebben om duurzaamheidwinst te behalen. Daar doen we allebei ons uiterste best voor. En het helpt zeker als je elkaar al door en door kent. Dat schakelt sneller en makkelijker.”

Klaas-Jan: “Wat in dit verhaal nog ontbreekt, is benadrukken dat de dakproducten van Wédéflex an sich al erg duurzaam zijn. Samen zetten we ons in om het hele logistieke proces daaromheen zo duurzaam mogelijk in te richten. Nu en in de toekomst. Het feit dat zowel E. van Wijk als Wédéflex bedrijven zijn met een hoge mensfactor draagt daar zeker aan bij. We doen het gewoon!”

Wédéflex reduceert 50% CO2-uitstoot met de keuze voor nieuwe biobrandstof!

Concreet betekent dit dat de vrachtwagens van E. van Wijk Logistics die voor Wédéflex de weg op gaan een nieuwe, veel duurzamere biobrandstof verbruiken. Waarmee deze forse CO2-besparing behaald kan worden. Deze maatregel past ook naadloos binnen het duurzaamheidsbeleid van Wédéflex: eerst uitstoot voorkomen, dan verminderen en als het echt niet anders kan uitstoot compenseren. 

Nieuws

Zorg voor volgende generaties

De Familie Wédéflex neemt daar graag zijn - bescheiden - verantwoordelijkheid in.

Circulariteit Wédéflex daksysteem

Recyclen? Vanzelfsprekend doet Wédéflex dat. We recyclen bitumineuze dakbanen

Blauw-groene daken in Amsterdam

Klimaatbestendigheid bevorderen door het vasthouden of juist lozen van regenwater (op basis van de weersvoorspelling). De voordelen van blauw-groene daken zijn groot.

Vier generaties Beelen (Wédéflex Established Dealer)

Sinds de oprichting in 1980, heeft Beelen Dakdekkers de vierde generatie Beelen mogen verwelkomen. Wellicht dat baby Sem later ook de gelederen komt versterken.

Chris Nijholt nieuwe Commercieel Directeur

Recent is de rol van (voormalig) Sales Manager Chris Nijholt binnen Wédéflex veranderd. Vanaf juli 2023 bekleedt hij de functie van Commercieel Directeur

Samen steeds een stap vooruitlopen

Duurzaamheid is een van de zes thema’s uit de strategische visie van Vidomes. Dit thema is veelomvattend.

Dewi Meijer cares for…

"Iets mooiers is er eigenlijk niet". Dat zeiden vele nieuwbakken moeders tegen me toen Teddi er nog niet was.

Wédéscan.nl en de nieuwe WédéMobile app

Wédéscan is vernieuwd. En hoe! Wédéscan komt hier voor 100% tegemoet aan de behoeften van de huidige én nieuwe generaties.

Welkom nieuwe Wédéflexer!

Wij zijn blij dat dakspecialist Cor-Jan van ’t Veer onze Wédéflex Familie komt versterken als Technisch Manager. Hij stelt zich graag aan je voor.

Wédé-Brainers

Dit keer hebben we een woordzoeker, hersenkraker en een raadsel.

Onze grote Wédéflex Familie

Duurzaam ondernemen? Dat lukt alleen als je oprechte verbinding zoekt en krachten bundelt.

De brandermachine

Jeroen Boll, directeur van Dolfsma Dakbedekkingen (Wédéflex Established Dealer) over de brandermachine.

Nieuwe Wédéflex Established Dealer: Dakmanagement

Jeroen en Marc van Dakmanagement zoomen in op de waarde en de kansen van het Wédéflex Dealerschap.

Sacha 25 jaar bij Wédéflex!

Al meer dan de helft van haar leven geeft Sacha haar ziel en zaligheid aan Wédéflex. Dat is ongelooflijk bijzonder.

Uniek dak en unieke samenwerking, Station Ede-Wageningen

Station Ede-Wageningen wordt grondig vernieuwd en krijgt een prachtig nieuw onderkomen.

Wonderwoods, een bijzonder groendaken project in Utrecht

Midden in de stad Utrecht verrijzen de twee indrukwekkende torens van Wonderwoods: een groene oase naast het station

Welkom Marye Vermeer!

Office Supporter Marye Vermeer is onze Wédéflex Familie komen versterken.

Elke dag een mooi uitzicht

Niemand hoeft Cor Stoutjesdijk (67) uit te leggen hoe je een kwalitatief goed dak maakt. Maar liefst 48 jaar ervaring als dakdekker.

Het familiegevoel van Marcel Duyvestijn (Account Manager bij Wédéflex)

Familie is voor mij altijd al belangrijk geweest. Ik heb een fijne en warme band met mijn naasten.

De Wédéflex Dealerdag 2023

Bekijk de fotoreportage van de Wédéflex Dealerdag 2023.

Wédé-Brainers

Puzzel maar raak met een kruiswoordpuzzel, een hersenbreker en een raadsel.

“Uit je dak” evenement in Rotterdam

Dit veelzijdige evenement op 3 t/m 22 oktober staat in het teken van verduurzamen van daken.

5 september 2023: Duurzame Dinsdag

Vandaag is het 'Duurzame Dinsdag', een dag waarop we extra aandacht besteden aan duurzame initiatieven in onze samenleving. Veel organisaties presenteren vandaag hun duurzame ideeën en initiatieven aan de politiek.

Wédéflex Established Verwerker cursus

Bij ons staat duurzaamheid centraal in al onze projecten. Voor ons betekent dit in de eerste plaats dat we producten ontwikkelen die ongelooflijk lang meegaan. En dat is precies wat onze dakbedekkingssystemen doen. Hoe kunnen we dit garanderen?

Wédéflex zorgt voor natuur en milieu

WeCare. Dat is de kern van wie we zijn en wat we doen. Dit is niet nieuw. Dit hebben we altijd gedaan en blijven we ook doen. Het is méér dan de Wédéflex filosofie: het zit in ons DNA. WeCare staat voor zorgen voor jullie, voor ons, voor daken en voor de toekomst. Het is een oneindig duurzame reis die we samen met jou maken. In deze REDAKTIE staat ‘Zorg voor natuur en milieu’ centraal. Hoe geven wij hier invulling aan? Welke ontwikkelingen spelen er? Hoe dragen wij als bedrijf, samen met partners, significant bij aan een duurzamere wereld? Dat delen we in deze uitgave graag met je.

Een fraai groendak in plaats van dakpannen?

Een fraai groendak in plaats van dakpannen? Oftewel een groendak op hellende daken? Het kán gewoon. De groene pioniers van Sam Groofing hebben, samen met Wédéflex Duurzame Daksystemen, uitgebreid getest hoe je dit mogelijk maakt. Tijd om nader kennis te maken met Sam Groofing en in te zoomen op de kansen die zij en wij de markt bieden. Hanneke Kohlmann en Mark Blaakman van Sam Groofing en Marcel Duyvestijn van Wédéflex vertellen ons graag meer.

100% recyclebaar bitumen

Echt waar. Het gemodificeerde bitumen waar de dakproducten van Wédéflex van gemaakt worden zijn 100% recyclebaar.

Wist je dat …

Onze gemodificeerde dakbedekking 100% recyclebaar is? Wédéflex ISO 14001 gecertificeerd is

100% recyclebare bitumen snijresten inzamelen

Peter Ligthart is directeur van ProBitumen, de branchevereniging van in de Benelux gevestigde producenten en leveranciers van bitumineuze afdichtingmaterialen. De bedrijven die daarbij aangesloten zijn (waaronder Wédéflex Duurzame Daksystemen), zijn goed voor een marktaandeel van circa 80% in de Benelux. Peter is daarnaast directeur van Stichting Dak & Milieu, een projectorganisatie specifiek voor de dakenbranche. Een van de projecten richt zich op bitumenrecycling en meer specifiek op de inzameling van snijresten. Chris Nijholt en Coen van der Kooij van Wédéflex gingen met Peter in gesprek over de status en de toekomst van recyclebare bitumen dakbedekking. BITUMEN DAKSYSTEMEN OOK BETER VOOR DE WATERKWALITEIT Water loopt natuurlijk over daken. En bouwmaterialen kunnen (minuscuul) oplossen in water als ze daar mee in contact komen (uitloging). Wat doet dat met de waterkwaliteit? Uit onderzoek van de Universiteit Gent blijkt, dat bitumen dakbedekking de waterkwaliteit het minst beïnvloedt en daarmee het beste uit de bus

De ecologische zwemvijver van Martin van den Bersselaar

Sportief genieten in een natuurlijke omgeving zonder deze te belasten. Ik vind het fijn in de ochtend te zwemmen en ik heb de ruimte bij mijn huis

Zomersluiting

Wij gaan er een eindeloos heerlijke zomer van maken! Ook de hele zomerperiode staan we graag voor je klaar. 

Je hebt elkaar nodig

De samenwerking tussen logistiek dienstverlener E. van Wijk en Wédéflex Duurzame Daksystemen bestaat al sinds de oprichting van Wédéflex 45 jaar geleden. Interessant om een moment te pakken voor reflectie. Wat zijn de voordelen van zo’n volwassen en bestendige samenwerking?
Hoe ga je samen vooruit en geef je steeds opnieuw vorm aan duurzaam en toekomstbestendig ondernemerschap? Klaas-Jan den Hertog (Manager Sales & Customer Service bij E. van Wijk) en Pieter Dorresteijn (KAM Manager bij Wédéflex) gingen er eens goed voor zitten.

Wédé-Brainers

Puzzel maar raak met de 15 verschillen in het zoekplaatje, de woordzoeker of de verschillende raadsels

Onze opdrachtgevers en hun daken in uitvoering

WeCare. Dat is de kern van wie we zijn en wat we doen. Dit is niet nieuw. Dit hebben we altijd gedaan en blijven we ook doen

Wédéflex No Roots aan boven- en onderkant bedrukt

Onze dakrollen zijn altijd te herkennen aan de unieke Wédéflex bedrukking op de onderzijde.

Nieuw daksysteem voor Rotterdams monument

Het is een echte eyecatcher aan de noordzijde van het Noordereiland.

Unieke Wédéflex Verzekerde Garantie

Al meer dan veertig jaar zorgt Wédéflex Duurzame Daksystemen, samen met de Wédéflex Established

VCA-certificaat voor Wédéflex!

Per 9 maart jl. is Wédéflex VCA-gecertificeerd voor het opnemen en inspecteren van platte daken!

45 jaar Wédéflex

Coen en Roland bakken ze bruin bakken voor jullie allemaal! En met reden, want Wédéflex bestaat 

Wist je dat …
jij bij ons op één staat?

Wij zijn oneindig dankbaar voor onze waardevolle samenwerkingen.

In gesprek met Dennis Kneppers en Nanno Veldman

De Beppino Sarto basisschool in Eindhoven (bouwjaar 1956) had een complex daksysteem

Het oudste Wédéflex dak van Nederland

Op Pand 17 in Assen, de voormalige Rackethal en nu een aantrekkelijk uitgaans- en sportcentrum, ligt het oudste Wédéflex dak van Nederland.

WÉDÉ-BRAINERS

Zin in een uitdaging? Download de Wédé-brainers. Veel puzzelplezier!

I care for …

WeCare zit in ons DNA. In de rubriek 'I care for ...' deelt onze Sales Manager Christian Nijholt wat hij belangrijk vindt en waar hij energie van krijgt!
Laad meer berichten
Sluit berichten