Samen steeds een stap vooruitlopen

Duurzaamheid is een van de zes thema’s uit de strategische visie van Vidomes. Dit thema is veelomvattend. Wat kun je intern oppakken? Hoe werk je op het gebied van duurzaamheid optimaal samen met externe partners en leveranciers? Hoe ondersteun je huurders als het om duurzaamheid en energiebesparing gaat? Tijd voor een verhelderend gesprek hierover met Eric van den Maagdenberg (projectleider Vastgoed bij Vidomes) en Nanda Naber (programmamanager Duurzaamheid bij Vidomes).

Eric: “Duurzaam bouwen en renoveren raakt aan nagenoeg alles. We gebruiken bijvoorbeeld al zo’n vijftien jaar hout met het FSC-keurmerk (zoals bijvoorbeeld vanaf 2010 FSC-gecertificeerde keukens en werkbladen). Sinds november 2019 installeren we actief zonnepanelen op daken van eengezinswoningen. Zo’n 70% van onze huurders participeert hierin. Ook werken we met Cradle to Cradle Gold kranen en wand- en vloertegels. Deze tegels zijn gemaakt van gerecycled materiaal afkomstig van productieafval en van restproducten van de steenindustrie. En overall werken we met een voorkeursmaterialenlijst waar producten op staan die aan onze (duurzaamheids)eisen voldoen. Uiteraard toetsen we deze lijst regelmatig. Tot slot werkt Vidomes met een aantal vaste partners zoals Wédéflex. We volgen op de voet waar zij en andere partners mee bezig zijn en waar – voor ons – de quick wins te behalen zijn. Ik vind het een kick op deze manier samen dingen voor elkaar te krijgen.”

Nanda: “Duurzaamheidsdoelen halen lukt alleen als we zoveel mogelijk samenwerken met iedereen die daar een bijdrage aan kan leveren, inclusief onze huurders uiteraard. Zo zetten we bijvoorbeeld, in samenwerking met gemeenten, energiehulpen (zogenaamde fixbrigades) in die energiebesparende maatregelen aanbrengen in woningen en huurders energiebespaartips geven. Ook zijn we scherp op hoe we producten en materialen bóven de huidige standaarden in kunnen kopen. Kortom: met duurzaamheid willen we steeds een stap vooroplopen. Maar dat kunnen we niet alleen. Daarom is het goed dat we samen met collega-corporaties en onze brancheorganisatie Aedes met één stem en visie opereren in de markt. Alleen samen krijgen we duurzaamheid in beweging. Gelukkig zijn we goed op weg.”

Duurzaamheid en generatie(verschillen)
Nanda: “Wat echt een verschil is tussen jongeren en ouderen, is dat je jongeren makkelijker bereikt. Ze zijn opgegroeid met social media en allerlei apps die een belangrijke rol spelen in de informatievoorziening over duurzaamheid, maar ook daadwerkelijk in (hun eigen) energiebesparing. Daarnaast kijken veel jongeren ook ver vooruit als het hierover gaat. Ze hebben gewoonweg nog een leven voor zich, waarin een duurzame samenleving essentieel is. We vinden het belangrijk om ook onze huurders op leeftijd mee te nemen in de verduurzaming van onze woningen. Dit doen we door hierover via verschillende kanalen te communiceren. Ook bieden we huis-aan-huis energiehulp aan, zodat ook ouderen die minder digitaal vaardig zijn, hier gebruik van kunnen maken.”

 

Duurzaam in balans
Een van de kernthema’s van Vidomes is ‘Duurzaam in balans’. De woningcorporatie stelt binnen dit thema de volgende doelen:

  • Onze woningen zijn in 2050 aardgasvrij, energiezuinig en klimaatneutraal.
  • Onze huurders hebben een gezonde en groene leefomgeving waar zij ook bij extreem weer prettig wonen.
  • In 2050 bouwen wij klimaatneutraal en volledig circulair.
  • Onze huurders weten hoe zij hun woning energiezuinig kunnen gebruiken.
  • Met onze bedrijfsvoering belasten we het milieu niet.

Bekijk hier de video duurzaamheidsvisie van Vidomes

 

Uitdagingen
Nanda: “Voor ons is het belangrijk dat duurzame partijen waar we mee samenwerken voldoende volume hebben qua producten en materialen. Dat is vaak nog een bottleneck, terwijl wij uitgaan van leveringszekerheid. Intern is het cruciaal dat wat ik bedenk ook door iedereen binnen onze organisatie wordt opgepakt. Gewenste MPG-scores (Milieu Prestatie Gebouwen) vereisen een goede uitvoering. Dat gaat over verschillende schijven en daar zijn veel mensen bij betrokken. Ik check bij iedere stap die we nemen ook steeds of we de gewenste BCI-scores (Building Circularity Index) meenemen. Opdat ze onderweg niet ‘sneuvelen’.”

Goede samenwerking tussen Vidomes en Wédéflex
Eric: “Goed advies en een juiste voorbereiding zijn voor ons heel belangrijk als het om onze daken gaat. De conditie van onze bestaande daken moet technisch goed beoordeeld worden. Wédéflex voorziet daarin. Daarbij hebben we met het Dealernetwerk van Wédéflex de garantie dat een kwaliteitsdealer het product verwerkt. Ik vind het fijn dat we goed contact onderhouden. Zo zijn en blijven we op de hoogte van elkaars ontwikkelingen en doelen als het om duurzaamheid gaat.”

 

Marcel Duyvestijn (Account Manager bij Wédéflex): “Onze Technisch Directeur Coen van der Kooij en ik hebben recent een presentatie verzorgd voor alle vastgoedmedewerkers van Vidomes over onze visie op duurzaamheid, recycling en circulair werken binnen Wédéflex. We zetten ons in voor een duurzame toekomst en geven hier extra aandacht aan met onze campagne WeCare. Het is een doeltreffende aanleiding om met elkaar van gedachten te wisselen en te kijken hoe we elkaar kunnen versterken.”

 

Nieuws

Waarom Wédéscan bijdraagt aan duurzaamheid?

Omdat dakmonitoring preventief dakonderhoud mogelijk maakt

Project Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee kampte met een grote lekkage. Gelukkig stond onze Wédéflex Established Dealer, J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon, paraat voor de reparatie. De architect, getuige van het indrukwekkende vakmanschap van de dakdekkers, was vol lof. Zozeer zelfs dat De Kluyver nu de vaste dakdekker is van Museum Beelden aan Zee. Ondanks beperkt budget wordt het dak stap voor stap vervangen, een duurzame keuze voor kwaliteit.

WeCare. WeShare. WeProve.

We bewijzen onze waarde met feiten en zekerheden, omdat vooruitgang en vertrouwen hand in hand gaan. WeCare, WeShare, WeProve.

Circulariteit bij Wédéflex

Wédéflex daken 100% recyclebaar. Via de Wédéflex R-strategie kunnen we de circulariteit in de levenscyclus van ons product zien.

Het dak op met Jos

Nieuwsgierig hoe een werkdag van Jos eruitziet? Wij geven je een inkijkje.

‘Van Excel naar Wédéscan’

Lees over de ervaring van Harrie, een ervaren Projectleider Nieuwbouw bij woningcorporatie woCom. Ontdek waarom hij heeft gekozen voor het dakmanagementsysteem Wédéscan en zijn ervaringen tot nu toe.

Wist je dat je niet ‘klaar’ bent als het dak gemaakt is?

Integendeel. Dan begint het pas! Monitoring, data en preventief onderhoud zijn cruciaal voor de optimale levensduur van je dak. Daarom: Wédéscan.

Lukasse Dakbedekkingen is Wédéflex Established Dealer geworden

Tijd voor een kennismaking met moeder Mirjam en zoon Daniël Lukasse die samen aan het roer staan bij Lukasse Dakbedekkingen. Wij heten ze van harte welkom in de Wédéflex Familie!

Duurzaam en slim werken met Wédéscan

Tom Feitsma en Theo Kwakman (BOKO Dakbedekkers) delen hun ervaringen met werken met dakmanagementsysteem Wédéscan.

I care for: Bewust leven & genieten

Tamar vertelt hoe zij en haar gezin bewust leven en bijdragen aan een betere wereld, zonder de passie voor mode te verliezen. Met twee energieke jongens is duurzame kinderkleding een uitdaging, maar met creativiteit en ruilhandel vinden ze toch hun weg.

Verleng de levensduur van je dak

REFURBISH: preventief en proactief onderhoud verlengt de levensduur van je dak

Wédé-Brainers

Laat je hersenen kraken en geniet van urenlang puzzelplezier met het rekenraadsel, een breinbrekende hersenkraker, een alfabetisch raadsel en een zoek-de-verschillen plaatje

Zorg voor volgende generaties

De Familie Wédéflex neemt daar graag zijn - bescheiden - verantwoordelijkheid in.

Circulariteit Wédéflex daksysteem

Recyclen? Vanzelfsprekend doet Wédéflex dat. We recyclen bitumineuze dakbanen

Blauw-groene daken in Amsterdam

Klimaatbestendigheid bevorderen door het vasthouden of juist lozen van regenwater (op basis van de weersvoorspelling). De voordelen van blauw-groene daken zijn groot.

Vier generaties Beelen (Wédéflex Established Dealer)

Sinds de oprichting in 1980, heeft Beelen Dakdekkers de vierde generatie Beelen mogen verwelkomen. Wellicht dat baby Sem later ook de gelederen komt versterken.

Chris Nijholt nieuwe Commercieel Directeur

Recent is de rol van (voormalig) Sales Manager Chris Nijholt binnen Wédéflex veranderd. Vanaf juli 2023 bekleedt hij de functie van Commercieel Directeur

Samen steeds een stap vooruitlopen

Duurzaamheid is een van de zes thema’s uit de strategische visie van Vidomes. Dit thema is veelomvattend.

Dewi Meijer cares for…

"Iets mooiers is er eigenlijk niet". Dat zeiden vele nieuwbakken moeders tegen me toen Teddi er nog niet was.

Wédéscan.nl en de nieuwe WédéMobile app

Wédéscan is vernieuwd. En hoe! Wédéscan komt hier voor 100% tegemoet aan de behoeften van de huidige én nieuwe generaties.

Welkom nieuwe Wédéflexer!

Wij zijn blij dat dakspecialist Cor-Jan van ’t Veer onze Wédéflex Familie komt versterken als Technisch Manager. Hij stelt zich graag aan je voor.

Wédé-Brainers

Dit keer hebben we een woordzoeker, hersenkraker en een raadsel.

Onze grote Wédéflex Familie

Duurzaam ondernemen? Dat lukt alleen als je oprechte verbinding zoekt en krachten bundelt.

De brandermachine

Jeroen Boll, directeur van Dolfsma Dakbedekkingen (Wédéflex Established Dealer) over de brandermachine.

Nieuwe Wédéflex Established Dealer: Dakmanagement

Jeroen en Marc van Dakmanagement zoomen in op de waarde en de kansen van het Wédéflex Dealerschap.

Sacha 25 jaar bij Wédéflex!

Al meer dan de helft van haar leven geeft Sacha haar ziel en zaligheid aan Wédéflex. Dat is ongelooflijk bijzonder.

Uniek dak en unieke samenwerking, Station Ede-Wageningen

Station Ede-Wageningen wordt grondig vernieuwd en krijgt een prachtig nieuw onderkomen.

Wonderwoods, een bijzonder groendaken project in Utrecht

Midden in de stad Utrecht verrijzen de twee indrukwekkende torens van Wonderwoods: een groene oase naast het station

Welkom Marye Vermeer!

Office Supporter Marye Vermeer is onze Wédéflex Familie komen versterken.

Elke dag een mooi uitzicht

Niemand hoeft Cor Stoutjesdijk (67) uit te leggen hoe je een kwalitatief goed dak maakt. Maar liefst 48 jaar ervaring als dakdekker.

Het familiegevoel van Marcel Duyvestijn (Account Manager bij Wédéflex)

Familie is voor mij altijd al belangrijk geweest. Ik heb een fijne en warme band met mijn naasten.

De Wédéflex Dealerdag 2023

Bekijk de fotoreportage van de Wédéflex Dealerdag 2023.

Wédé-Brainers

Puzzel maar raak met een kruiswoordpuzzel, een hersenbreker en een raadsel.

“Uit je dak” evenement in Rotterdam

Dit veelzijdige evenement op 3 t/m 22 oktober staat in het teken van verduurzamen van daken.

5 september 2023: Duurzame Dinsdag

Vandaag is het 'Duurzame Dinsdag', een dag waarop we extra aandacht besteden aan duurzame initiatieven in onze samenleving. Veel organisaties presenteren vandaag hun duurzame ideeën en initiatieven aan de politiek.

Wédéflex Established Verwerker cursus

Bij ons staat duurzaamheid centraal in al onze projecten. Voor ons betekent dit in de eerste plaats dat we producten ontwikkelen die ongelooflijk lang meegaan. En dat is precies wat onze dakbedekkingssystemen doen. Hoe kunnen we dit garanderen?

Wédéflex zorgt voor natuur en milieu

WeCare. Dat is de kern van wie we zijn en wat we doen. Dit is niet nieuw. Dit hebben we altijd gedaan en blijven we ook doen. Het is méér dan de Wédéflex filosofie: het zit in ons DNA. WeCare staat voor zorgen voor jullie, voor ons, voor daken en voor de toekomst. Het is een oneindig duurzame reis die we samen met jou maken. In deze REDAKTIE staat ‘Zorg voor natuur en milieu’ centraal. Hoe geven wij hier invulling aan? Welke ontwikkelingen spelen er? Hoe dragen wij als bedrijf, samen met partners, significant bij aan een duurzamere wereld? Dat delen we in deze uitgave graag met je.

Een fraai groendak in plaats van dakpannen?

Een fraai groendak in plaats van dakpannen? Oftewel een groendak op hellende daken? Het kán gewoon. De groene pioniers van Sam Groofing hebben, samen met Wédéflex Duurzame Daksystemen, uitgebreid getest hoe je dit mogelijk maakt. Tijd om nader kennis te maken met Sam Groofing en in te zoomen op de kansen die zij en wij de markt bieden. Hanneke Kohlmann en Mark Blaakman van Sam Groofing en Marcel Duyvestijn van Wédéflex vertellen ons graag meer.

100% recyclebaar bitumen

Echt waar. Het gemodificeerde bitumen waar de dakproducten van Wédéflex van gemaakt worden zijn 100% recyclebaar.

Wist je dat …

Onze gemodificeerde dakbedekking 100% recyclebaar is? Wédéflex ISO 14001 gecertificeerd is

100% recyclebare bitumen snijresten inzamelen

Peter Ligthart is directeur van ProBitumen, de branchevereniging van in de Benelux gevestigde producenten en leveranciers van bitumineuze afdichtingmaterialen. De bedrijven die daarbij aangesloten zijn (waaronder Wédéflex Duurzame Daksystemen), zijn goed voor een marktaandeel van circa 80% in de Benelux. Peter is daarnaast directeur van Stichting Dak & Milieu, een projectorganisatie specifiek voor de dakenbranche. Een van de projecten richt zich op bitumenrecycling en meer specifiek op de inzameling van snijresten. Chris Nijholt en Coen van der Kooij van Wédéflex gingen met Peter in gesprek over de status en de toekomst van recyclebare bitumen dakbedekking. BITUMEN DAKSYSTEMEN OOK BETER VOOR DE WATERKWALITEIT Water loopt natuurlijk over daken. En bouwmaterialen kunnen (minuscuul) oplossen in water als ze daar mee in contact komen (uitloging). Wat doet dat met de waterkwaliteit? Uit onderzoek van de Universiteit Gent blijkt, dat bitumen dakbedekking de waterkwaliteit het minst beïnvloedt en daarmee het beste uit de bus

De ecologische zwemvijver van Martin van den Bersselaar

Sportief genieten in een natuurlijke omgeving zonder deze te belasten. Ik vind het fijn in de ochtend te zwemmen en ik heb de ruimte bij mijn huis

Zomersluiting

Wij gaan er een eindeloos heerlijke zomer van maken! Ook de hele zomerperiode staan we graag voor je klaar. 

Je hebt elkaar nodig

De samenwerking tussen logistiek dienstverlener E. van Wijk en Wédéflex Duurzame Daksystemen bestaat al sinds de oprichting van Wédéflex 45 jaar geleden. Interessant om een moment te pakken voor reflectie. Wat zijn de voordelen van zo’n volwassen en bestendige samenwerking?
Hoe ga je samen vooruit en geef je steeds opnieuw vorm aan duurzaam en toekomstbestendig ondernemerschap? Klaas-Jan den Hertog (Manager Sales & Customer Service bij E. van Wijk) en Pieter Dorresteijn (KAM Manager bij Wédéflex) gingen er eens goed voor zitten.

Wédé-Brainers

Puzzel maar raak met de 15 verschillen in het zoekplaatje, de woordzoeker of de verschillende raadsels

Onze opdrachtgevers en hun daken in uitvoering

WeCare. Dat is de kern van wie we zijn en wat we doen. Dit is niet nieuw. Dit hebben we altijd gedaan en blijven we ook doen

Wédéflex No Roots aan boven- en onderkant bedrukt

Onze dakrollen zijn altijd te herkennen aan de unieke Wédéflex bedrukking op de onderzijde.

Nieuw daksysteem voor Rotterdams monument

Het is een echte eyecatcher aan de noordzijde van het Noordereiland.

Unieke Wédéflex Verzekerde Garantie

Al meer dan veertig jaar zorgt Wédéflex Duurzame Daksystemen, samen met de Wédéflex Established

VCA-certificaat voor Wédéflex!

Per 9 maart jl. is Wédéflex VCA-gecertificeerd voor het opnemen en inspecteren van platte daken!

45 jaar Wédéflex

Coen en Roland bakken ze bruin bakken voor jullie allemaal! En met reden, want Wédéflex bestaat 

Wist je dat …
jij bij ons op één staat?

Wij zijn oneindig dankbaar voor onze waardevolle samenwerkingen.

In gesprek met Dennis Kneppers en Nanno Veldman

De Beppino Sarto basisschool in Eindhoven (bouwjaar 1956) had een complex daksysteem

Het oudste Wédéflex dak van Nederland

Op Pand 17 in Assen, de voormalige Rackethal en nu een aantrekkelijk uitgaans- en sportcentrum, ligt het oudste Wédéflex dak van Nederland.

WÉDÉ-BRAINERS

Zin in een uitdaging? Download de Wédé-brainers. Veel puzzelplezier!

I care for …

WeCare zit in ons DNA. In de rubriek 'I care for ...' deelt onze Sales Manager Christian Nijholt wat hij belangrijk vindt en waar hij energie van krijgt!
Laad meer berichten
Sluit berichten