In gesprek met Dennis Kneppers en Nanno Veldman

De Beppino Sarto basisschool in Eindhoven (bouwjaar 1956) had – over een tijdspanne van tientallen jaren – een complex daksysteem ‘opgebouwd’. Het vervangen van dit systeem was daarom geen abc’tje. Integendeel. Dennis Kneppers (Adviseur Huisvesting bij schoolbestuur SKPO waar de school onder valt), Nanno Veldman (Projectleider bij Dakbedekkingsbedrijf Elro) en Marcel Duyvestijn (Account Manager Wédéflex Duurzame Daksystemen) lichten toe waar de uitdagingen lagen. En wat fundamenteel is om samen tot de beste dakoplossing te komen. Een schoolvoorbeeld van WeCare. in de dagelijkse praktijk.

Dennis: “Sinds november 2022 ben ik Adviseur Huisvesting bij SKPO. Het is mijn taak alle schoolgebouwen optimaal in stand te houden. Daarnaast richt ik me op verduurzaming en op het verbeteren van het binnenklimaat van de schoolgebouwen. Voordat ik bij SKPO begon was ik werkzaam bij een projectmanagementbureau dat nauw betrokken was bij de dakwerkzaamheden bij de Beppino Sarto basisschool. Ik ken alle haken en ogen dus goed. Het grootste probleem? Dat was de ingewikkelde samenstelling van het dak. We wilden het eerst helemaal strippen, maar zagen gelukkig op tijd dat de bouwkundige vloer beperkt was qua belastbaarheid en extreem ruw waardoor het aanbrengen van een nieuwe dampremmende laag in dit renovatiescenario niet te realiseren was.”

Marcel: “De doorsneetekening van het bestaande dak was absoluut indrukwekkend. Maar dat maakt niet uit. Aan ons de taak ervoor te zorgen dat er gewoon een goed nieuw dak komt.”

Grondig technisch advies als basis
Nanno: “Wédéflex heeft meerdere onderzoeken gedaan op dit scholencomplex en had aan de hand hiervan – alsmede aan het gezamenlijk voortschrijdend inzicht naar aanleiding van een door ons uitgevoerd proefstuk – een grondig technisch adviesrapport geschreven. Geen luxe vanwege de complexiteit. Op basis van dit rapport konden wij aan de slag. We hebben een deel van het bestaande pakket uiteindelijk toch gehandhaafd en het bestaande PVC-dak uiteindelijk kunnen ontmantelen tot de zandcement dekvloer. Voor de nieuw aan te brengen PIR-isolatieplaten moesten de dakranden opgehoogd worden. Daarna hebben we het nieuwe dak gerealiseerd, gebruikmakend van Wédébase en Wédéflex D4.”

Dennis: “Enkele originele hemelwaterafvoeren in het gebouw waren weggetimmerd. Deze hebben we gelukkig gevonden en opnieuw aangesloten. Daarnaast zijn er extra hemelwaterafvoeren gerealiseerd. We hebben ook het lekdetectiesysteem Wédétectie geïnstalleerd om het dak in een later stadium makkelijker op mogelijke lekkages te controleren.”

Een bewezen succesvol werkproces
Marcel: “SKPO heeft een groot deel van zijn daken in laten voeren in ons dakmanagementsysteem Wédéscan. Zo ziet Dennis meteen wat de conditiescores van ieder dak zijn. En dus welk dak als eerste onderhoud behoeft. Wij maken vervolgens een gedegen technisch advies voor zo’n dak waar SKPO de markt mee op kan. 

De Wédéflex Established Dealers die SKPO meeneemt maken ieder een Plan van Aanpak en een prijsopgave. Vervolgens weegt SKPO de prijs en het beste plan voor de uitvoering van de werkzaamheden. Wédéflex kijkt tijdens de uitvoering over de schouder mee om te beoordelen of alles conform het technisch advies uitgevoerd wordt.”

 

 

Dennis: “Met Wédéscan heb ik controle over welke dakwerkzaamheden ik wanneer moet plannen. Dat scheelt mij tijd. Ik heb in een oogopslag een goed beeld van deze daken, of ze nu wel of geen Wédéflex daksysteem hebben. Ik toets de door de dealers ingebrachte plannen altijd grondig en selecteer vervolgens het beste Plan van Aanpak. Wat, let wel, zeker niet het goedkoopste plan hoeft te zijn.”

Nanno: “Met het uitgebreide technisch advies maakt Wédéflex echt het verschil in de markt.”

Dennis: “Dat klopt. Ik neem er daarom uitgebreid de tijd voor om het te bestuderen en gebruik het als leidraad om de prijsopgaves te toetsen. En ik hou, net als Wédéflex, zelf ook graag een vinger aan de pols tijdens de werkzaamheden.”

Uitvoering bij een school in een woonwijk vraagt om extra maatregelen
Dennis: “Voor de start van de werkzaamheden organiseerden we een kick-off met de school. Opdat ze een goed idee krijgen van de impact. De afspraken die we daarover maakten legden we vast. Tijdens de uitvoering (zomer 2022) was het weliswaar zomervakantie maar de crèche en de BSO waren wel open. Het borgen van veiligheid was ontzettend belangrijk.”

Nanno: “Elro heeft hier natuurlijk veel ervaring mee. We zorgen er altijd voor dat kranen op de juiste manier weggezet worden, dat alle vergunningen afgegeven zijn en alle veiligheidsmaatregelen genomen zijn. Ook rondom de logistiek. We regelen alles op voorhand. Eerder gaan we niet aan de slag. Daarnaast organiseren we verantwoorde afvalstromen waarbij we de dakbedekking scheiden van het andere afval. Én werken we alleen met goed opgeleide dakdekkers. Want geloof me: een slechte dakdekker kan met een goede dakrol alsnog een dak ‘vernachelen’. Dat is wel het laatste wat je wilt.”

SKPO Eindhoven
SKPO Eindhoven is met 36 basisscholen een van de grootste schoolbesturen in het basisonderwijs in Nederland. Ruim 1.000 personeelsleden verzorgen voor ruim 10.000 kinderen basisonderwijs in Eindhoven en Son en Breugel. De stafmedewerkers van SKPO ondersteunen al deze scholen op diverse vlakken. En zijn bij alle scholen ook verantwoordelijk voor groot en/of vervangend onderhoud van de schoolgebouwen.

Dakbedekkingsbedrijf Elro
Vanuit vestigingen in Apeldoorn, Gorinchem, Alkmaar en Son en Breugel is Elro actief in heel Nederland. Kwaliteit, duurzaamheid en betrokkenheid zijn sinds de oprichting de kernwaarden waar Dakbedekkingsbedrijf Elro voor staat. Hun kracht ligt in meer dan 35 jaar ervaring, uitgebreide kennis, goed geschoolde vakmensen en toepassing van hoogwaardige, duurzame materialen. Dakbedekkingsbedrijf Elro ontzorgt. Ze nemen alle disciplines rondom het renoveren en verduurzamen van een dak onder hun hoede.

Nieuws

Waarom Wédéscan bijdraagt aan duurzaamheid?

Omdat dakmonitoring preventief dakonderhoud mogelijk maakt

Project Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee kampte met een grote lekkage. Gelukkig stond onze Wédéflex Established Dealer, J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon, paraat voor de reparatie. De architect, getuige van het indrukwekkende vakmanschap van de dakdekkers, was vol lof. Zozeer zelfs dat De Kluyver nu de vaste dakdekker is van Museum Beelden aan Zee. Ondanks beperkt budget wordt het dak stap voor stap vervangen, een duurzame keuze voor kwaliteit.

WeCare. WeShare. WeProve.

We bewijzen onze waarde met feiten en zekerheden, omdat vooruitgang en vertrouwen hand in hand gaan. WeCare, WeShare, WeProve.

Circulariteit bij Wédéflex

Wédéflex daken 100% recyclebaar. Via de Wédéflex R-strategie kunnen we de circulariteit in de levenscyclus van ons product zien.

Het dak op met Jos

Nieuwsgierig hoe een werkdag van Jos eruitziet? Wij geven je een inkijkje.

‘Van Excel naar Wédéscan’

Lees over de ervaring van Harrie, een ervaren Projectleider Nieuwbouw bij woningcorporatie woCom. Ontdek waarom hij heeft gekozen voor het dakmanagementsysteem Wédéscan en zijn ervaringen tot nu toe.

Wist je dat je niet ‘klaar’ bent als het dak gemaakt is?

Integendeel. Dan begint het pas! Monitoring, data en preventief onderhoud zijn cruciaal voor de optimale levensduur van je dak. Daarom: Wédéscan.

Lukasse Dakbedekkingen is Wédéflex Established Dealer geworden

Tijd voor een kennismaking met moeder Mirjam en zoon Daniël Lukasse die samen aan het roer staan bij Lukasse Dakbedekkingen. Wij heten ze van harte welkom in de Wédéflex Familie!

Duurzaam en slim werken met Wédéscan

Tom Feitsma en Theo Kwakman (BOKO Dakbedekkers) delen hun ervaringen met werken met dakmanagementsysteem Wédéscan.

I care for: Bewust leven & genieten

Tamar vertelt hoe zij en haar gezin bewust leven en bijdragen aan een betere wereld, zonder de passie voor mode te verliezen. Met twee energieke jongens is duurzame kinderkleding een uitdaging, maar met creativiteit en ruilhandel vinden ze toch hun weg.

Verleng de levensduur van je dak

REFURBISH: preventief en proactief onderhoud verlengt de levensduur van je dak

Wédé-Brainers

Laat je hersenen kraken en geniet van urenlang puzzelplezier met het rekenraadsel, een breinbrekende hersenkraker, een alfabetisch raadsel en een zoek-de-verschillen plaatje

Zorg voor volgende generaties

De Familie Wédéflex neemt daar graag zijn - bescheiden - verantwoordelijkheid in.

Circulariteit Wédéflex daksysteem

Recyclen? Vanzelfsprekend doet Wédéflex dat. We recyclen bitumineuze dakbanen

Blauw-groene daken in Amsterdam

Klimaatbestendigheid bevorderen door het vasthouden of juist lozen van regenwater (op basis van de weersvoorspelling). De voordelen van blauw-groene daken zijn groot.

Vier generaties Beelen (Wédéflex Established Dealer)

Sinds de oprichting in 1980, heeft Beelen Dakdekkers de vierde generatie Beelen mogen verwelkomen. Wellicht dat baby Sem later ook de gelederen komt versterken.

Chris Nijholt nieuwe Commercieel Directeur

Recent is de rol van (voormalig) Sales Manager Chris Nijholt binnen Wédéflex veranderd. Vanaf juli 2023 bekleedt hij de functie van Commercieel Directeur

Samen steeds een stap vooruitlopen

Duurzaamheid is een van de zes thema’s uit de strategische visie van Vidomes. Dit thema is veelomvattend.

Dewi Meijer cares for…

"Iets mooiers is er eigenlijk niet". Dat zeiden vele nieuwbakken moeders tegen me toen Teddi er nog niet was.

Wédéscan.nl en de nieuwe WédéMobile app

Wédéscan is vernieuwd. En hoe! Wédéscan komt hier voor 100% tegemoet aan de behoeften van de huidige én nieuwe generaties.

Welkom nieuwe Wédéflexer!

Wij zijn blij dat dakspecialist Cor-Jan van ’t Veer onze Wédéflex Familie komt versterken als Technisch Manager. Hij stelt zich graag aan je voor.

Wédé-Brainers

Dit keer hebben we een woordzoeker, hersenkraker en een raadsel.

Onze grote Wédéflex Familie

Duurzaam ondernemen? Dat lukt alleen als je oprechte verbinding zoekt en krachten bundelt.

De brandermachine

Jeroen Boll, directeur van Dolfsma Dakbedekkingen (Wédéflex Established Dealer) over de brandermachine.

Nieuwe Wédéflex Established Dealer: Dakmanagement

Jeroen en Marc van Dakmanagement zoomen in op de waarde en de kansen van het Wédéflex Dealerschap.

Sacha 25 jaar bij Wédéflex!

Al meer dan de helft van haar leven geeft Sacha haar ziel en zaligheid aan Wédéflex. Dat is ongelooflijk bijzonder.

Uniek dak en unieke samenwerking, Station Ede-Wageningen

Station Ede-Wageningen wordt grondig vernieuwd en krijgt een prachtig nieuw onderkomen.

Wonderwoods, een bijzonder groendaken project in Utrecht

Midden in de stad Utrecht verrijzen de twee indrukwekkende torens van Wonderwoods: een groene oase naast het station

Welkom Marye Vermeer!

Office Supporter Marye Vermeer is onze Wédéflex Familie komen versterken.

Elke dag een mooi uitzicht

Niemand hoeft Cor Stoutjesdijk (67) uit te leggen hoe je een kwalitatief goed dak maakt. Maar liefst 48 jaar ervaring als dakdekker.

Het familiegevoel van Marcel Duyvestijn (Account Manager bij Wédéflex)

Familie is voor mij altijd al belangrijk geweest. Ik heb een fijne en warme band met mijn naasten.

De Wédéflex Dealerdag 2023

Bekijk de fotoreportage van de Wédéflex Dealerdag 2023.

Wédé-Brainers

Puzzel maar raak met een kruiswoordpuzzel, een hersenbreker en een raadsel.

“Uit je dak” evenement in Rotterdam

Dit veelzijdige evenement op 3 t/m 22 oktober staat in het teken van verduurzamen van daken.

5 september 2023: Duurzame Dinsdag

Vandaag is het 'Duurzame Dinsdag', een dag waarop we extra aandacht besteden aan duurzame initiatieven in onze samenleving. Veel organisaties presenteren vandaag hun duurzame ideeën en initiatieven aan de politiek.

Wédéflex Established Verwerker cursus

Bij ons staat duurzaamheid centraal in al onze projecten. Voor ons betekent dit in de eerste plaats dat we producten ontwikkelen die ongelooflijk lang meegaan. En dat is precies wat onze dakbedekkingssystemen doen. Hoe kunnen we dit garanderen?

Wédéflex zorgt voor natuur en milieu

WeCare. Dat is de kern van wie we zijn en wat we doen. Dit is niet nieuw. Dit hebben we altijd gedaan en blijven we ook doen. Het is méér dan de Wédéflex filosofie: het zit in ons DNA. WeCare staat voor zorgen voor jullie, voor ons, voor daken en voor de toekomst. Het is een oneindig duurzame reis die we samen met jou maken. In deze REDAKTIE staat ‘Zorg voor natuur en milieu’ centraal. Hoe geven wij hier invulling aan? Welke ontwikkelingen spelen er? Hoe dragen wij als bedrijf, samen met partners, significant bij aan een duurzamere wereld? Dat delen we in deze uitgave graag met je.

Een fraai groendak in plaats van dakpannen?

Een fraai groendak in plaats van dakpannen? Oftewel een groendak op hellende daken? Het kán gewoon. De groene pioniers van Sam Groofing hebben, samen met Wédéflex Duurzame Daksystemen, uitgebreid getest hoe je dit mogelijk maakt. Tijd om nader kennis te maken met Sam Groofing en in te zoomen op de kansen die zij en wij de markt bieden. Hanneke Kohlmann en Mark Blaakman van Sam Groofing en Marcel Duyvestijn van Wédéflex vertellen ons graag meer.

100% recyclebaar bitumen

Echt waar. Het gemodificeerde bitumen waar de dakproducten van Wédéflex van gemaakt worden zijn 100% recyclebaar.

Wist je dat …

Onze gemodificeerde dakbedekking 100% recyclebaar is? Wédéflex ISO 14001 gecertificeerd is

100% recyclebare bitumen snijresten inzamelen

Peter Ligthart is directeur van ProBitumen, de branchevereniging van in de Benelux gevestigde producenten en leveranciers van bitumineuze afdichtingmaterialen. De bedrijven die daarbij aangesloten zijn (waaronder Wédéflex Duurzame Daksystemen), zijn goed voor een marktaandeel van circa 80% in de Benelux. Peter is daarnaast directeur van Stichting Dak & Milieu, een projectorganisatie specifiek voor de dakenbranche. Een van de projecten richt zich op bitumenrecycling en meer specifiek op de inzameling van snijresten. Chris Nijholt en Coen van der Kooij van Wédéflex gingen met Peter in gesprek over de status en de toekomst van recyclebare bitumen dakbedekking. BITUMEN DAKSYSTEMEN OOK BETER VOOR DE WATERKWALITEIT Water loopt natuurlijk over daken. En bouwmaterialen kunnen (minuscuul) oplossen in water als ze daar mee in contact komen (uitloging). Wat doet dat met de waterkwaliteit? Uit onderzoek van de Universiteit Gent blijkt, dat bitumen dakbedekking de waterkwaliteit het minst beïnvloedt en daarmee het beste uit de bus

De ecologische zwemvijver van Martin van den Bersselaar

Sportief genieten in een natuurlijke omgeving zonder deze te belasten. Ik vind het fijn in de ochtend te zwemmen en ik heb de ruimte bij mijn huis

Zomersluiting

Wij gaan er een eindeloos heerlijke zomer van maken! Ook de hele zomerperiode staan we graag voor je klaar. 

Je hebt elkaar nodig

De samenwerking tussen logistiek dienstverlener E. van Wijk en Wédéflex Duurzame Daksystemen bestaat al sinds de oprichting van Wédéflex 45 jaar geleden. Interessant om een moment te pakken voor reflectie. Wat zijn de voordelen van zo’n volwassen en bestendige samenwerking?
Hoe ga je samen vooruit en geef je steeds opnieuw vorm aan duurzaam en toekomstbestendig ondernemerschap? Klaas-Jan den Hertog (Manager Sales & Customer Service bij E. van Wijk) en Pieter Dorresteijn (KAM Manager bij Wédéflex) gingen er eens goed voor zitten.

Wédé-Brainers

Puzzel maar raak met de 15 verschillen in het zoekplaatje, de woordzoeker of de verschillende raadsels

Onze opdrachtgevers en hun daken in uitvoering

WeCare. Dat is de kern van wie we zijn en wat we doen. Dit is niet nieuw. Dit hebben we altijd gedaan en blijven we ook doen

Wédéflex No Roots aan boven- en onderkant bedrukt

Onze dakrollen zijn altijd te herkennen aan de unieke Wédéflex bedrukking op de onderzijde.

Nieuw daksysteem voor Rotterdams monument

Het is een echte eyecatcher aan de noordzijde van het Noordereiland.

Unieke Wédéflex Verzekerde Garantie

Al meer dan veertig jaar zorgt Wédéflex Duurzame Daksystemen, samen met de Wédéflex Established

VCA-certificaat voor Wédéflex!

Per 9 maart jl. is Wédéflex VCA-gecertificeerd voor het opnemen en inspecteren van platte daken!

45 jaar Wédéflex

Coen en Roland bakken ze bruin bakken voor jullie allemaal! En met reden, want Wédéflex bestaat 

Wist je dat …
jij bij ons op één staat?

Wij zijn oneindig dankbaar voor onze waardevolle samenwerkingen.

In gesprek met Dennis Kneppers en Nanno Veldman

De Beppino Sarto basisschool in Eindhoven (bouwjaar 1956) had een complex daksysteem

Het oudste Wédéflex dak van Nederland

Op Pand 17 in Assen, de voormalige Rackethal en nu een aantrekkelijk uitgaans- en sportcentrum, ligt het oudste Wédéflex dak van Nederland.

WÉDÉ-BRAINERS

Zin in een uitdaging? Download de Wédé-brainers. Veel puzzelplezier!

I care for …

WeCare zit in ons DNA. In de rubriek 'I care for ...' deelt onze Sales Manager Christian Nijholt wat hij belangrijk vindt en waar hij energie van krijgt!
Laad meer berichten
Sluit berichten