Unieke Wédéflex Verzekerde Garantie

Al meer dan veertig jaar zorgt Wédéflex Duurzame Daksystemen, samen met de Wédéflex Established Dealers, voor waterdichte, duurzaam presterende daken. En bieden we nagenoeg even lang opdrachtgevers een unieke verzekerde garantie. Juist in deze tijd schatten opdrachtgevers deze geboden zekerheid op waarde. Met reden. De door ons geboden verzekeringsvoorwaarden zijn dan ook regelmatig doorslaggevend in de keuze voor Wédéflex. Wat wij volledig begrijpen, want de extra zekerheid geeft vertrouwen en sluit risico’s uit. Ook op dit gebied zijn we er voor onze opdrachtgevers.

Onderscheidende zekerheden
De unieke Wédéflex Verzekerde Garantie verzekering is ondergebracht bij HDI Global SE in Rotterdam en kent een aantal onderscheidende zekerheden:

  • Het materiaal én de verwerking zijn voor een basisperiode van 10 jaar gedekt. Na deze periode bestaat de mogelijkheid de verzekering met een periode van 5 jaar te verlengen. De verzekerde som bouwt niet af. En er is geen eigen risico voor de opdrachtgever.
  • Insolventie van zowel het dakdekkersbedrijf als Wédéflex zelf is ook meeverzekerd. Voor de opdrachtgever een geruststellende gedachte.
  • De verzekering kent een ruime keuringseis ten aanzien van de hoeveelheid water die op de dakbedekking mag achterblijven. De acceptatie ligt aanmerkelijk hoger dan opgenomen in het Bouwbesluit, of in ‘De Vakrichtlijn’.
  • Ook stelt de verzekering artikel 7:951 van het Burgerlijk Wetboek ter zijde: ‘De verzekeraar vergoedt geen schade aan de verzekerde zaak, indien die is veroorzaakt door de aard of een gebrek van die zaak’. Schade als gevolg van natuurlijke veroudering kan op grond van dit artikel afgewezen worden. Het is klip en klaar dat alleen een verzekering die dit artikel terzijde stelt waarde heeft.

Waarom durft Wédéflex dit aan?
Allereerst: we hebben 45 jaar ervaring met onze producten. Dat kunnen er niet veel zeggen. Verder werken we alleen met vaste, goed opgeleide verwerkers (de Wédéflex Established Dealers). Deze hebben zich verplicht te werken conform de geldende KOMO-certificaten en de richtlijnen van de Wédéflex Verzekerde Garantie, vastgelegd door Kiwa BDA BV. Wédéflex Dealers zijn stuk voor stuk solide bedrijven. Ze zijn vakkundig, ervaren en in het bezit van het KOMO procescertificaat. Tectum – het opleidingsinstituut van de dakenbranche – leidt samen met ons de medewerkers van onze dealers op tot Wédéflex Established verwerkers.

Is Verzekerde Garantie ook mogelijk bij bijzondere dakconstructies?
Hoe het zit als het om bijzondere dakconstructies gaat zoals bijvoorbeeld intensieve groendaken? In samenwerking met onze Wédéflex Established Daktuinspecialisten verstrekken we ook dan een complete Verzekerde Garantie voor intensieve daktuinconstructies. Dus als er een gedekte schade aan het Wédéflex dakbedekkingssysteem geconstateerd is, wordt de aanwezige daktuin voor kosten van de verzekering verwijderd en na het repareren van de dakbedekking weer in originele staat teruggebracht. Óók wanneer de schade is ontstaan door of tijdens het aanbrengen van de daktuin zelf.

Onze daktuinspecialisten:
● Binder Daktuinen (Poortugal)
● Copijn Groenaanleg en Beheer (Utrecht)
● Farwick Groenspecialisten (Enschede)
● Jonkers Daktuinen (Venlo)
● Wencop Hoveniers (Barneveld)

Roy Aarts, Lead Underwriter Engineering bij HDI Global SE
“HDI is alleen actief in BtoB en dan met name in het industriële segment. We zijn een grote speler in technische verzekeringen en specifiek constructie allrisk (CAR) /montageverzekeringen en garanties voor de bouw. De samenwerking met Wédéflex bestaat al meer dan 30 jaar. Wat ik knap vind, is dat ze zowel hun marktbenadering als hun technische prestaties tot kunst verheven hebben. Als klant koop je zekerheid. En hun rechttoe rechtaan manier van werken geeft ons als verzekeraar ook vertrouwen. Wédéflex laat niets aan het toeval over. Is recht door zee. Ze leggen de dingen op tafel zoals ze zijn. Samen zoeken we altijd naar de beste oplossing.”

Verzekerde garantie met uit- en inbouwdekking
Platte daken vervullen primaire functies zoals waterdichtheid, behoud van isolerend vermogen en windvastheid. Maar daar blijft het anno nu niet bij. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe functies zoals zonnepanelen of andere installaties op het dak. Of aan een dakterras, een wandel-promenade of een parkeerplaats op het dak. En ook een waterbufferend extensief groendak is een steeds gangbaardere optie. De ruimte is beperkt in ons drukbevolkte landje, dus zo vreemd is dit allemaal niet. Maar wel belangrijk: er zijn meestal forse investeringen gedaan in deze extra functies. Neem nou een PV-installatie op je dak. Die heeft als doel duurzame energie opwekken. En heeft vaak een technische levensduur van 25 tot 30 jaar. Opbrengstberekeningen gaan dus uit van deze periode. Wat nu als de onderliggende dakbedekking tussentijds moet worden vervangen? Dan gaat zo’n opbrengst-berekening direct niet meer op. Opdrachtgevers die overwegen een PV-installatie op hun platte dak te plaatsen, doen er daarom goed aan voor Wédéflex dakbedekkingen te kiezen. De 40 jaar bewezen duurzaamheid van Wédéflex biedt een toereikende exploitatiehorizon én zekerheid in exploitatieberekeningen. En gaat het onverhoopt toch fout? Dan is er de zekerheid van de Wédéflex Verzekerde Garantie met uit- en inbouwdekking. In geval van een onder de Verzekerde Garantie gedekte tekortkoming, voorziet deze dekking in het vergoeden van de kosten voor het verwijderen en na de reparatie opnieuw aanbrengen van de op het dak aangebrachte zaken. Of dat nu het extensieve groendak is of de PV- of zonnecollectorinstallatie. De dekking heeft een maximum van 1 miljoen euro.

 

Nieuws

Zorg voor volgende generaties

De Familie Wédéflex neemt daar graag zijn - bescheiden - verantwoordelijkheid in.

Circulariteit Wédéflex daksysteem

Recyclen? Vanzelfsprekend doet Wédéflex dat. We recyclen bitumineuze dakbanen

Blauw-groene daken in Amsterdam

Klimaatbestendigheid bevorderen door het vasthouden of juist lozen van regenwater (op basis van de weersvoorspelling). De voordelen van blauw-groene daken zijn groot.

Vier generaties Beelen (Wédéflex Established Dealer)

Sinds de oprichting in 1980, heeft Beelen Dakdekkers de vierde generatie Beelen mogen verwelkomen. Wellicht dat baby Sem later ook de gelederen komt versterken.

Chris Nijholt nieuwe Commercieel Directeur

Recent is de rol van (voormalig) Sales Manager Chris Nijholt binnen Wédéflex veranderd. Vanaf juli 2023 bekleedt hij de functie van Commercieel Directeur

Samen steeds een stap vooruitlopen

Duurzaamheid is een van de zes thema’s uit de strategische visie van Vidomes. Dit thema is veelomvattend.

Dewi Meijer cares for…

"Iets mooiers is er eigenlijk niet". Dat zeiden vele nieuwbakken moeders tegen me toen Teddi er nog niet was.

Wédéscan.nl en de nieuwe WédéMobile app

Wédéscan is vernieuwd. En hoe! Wédéscan komt hier voor 100% tegemoet aan de behoeften van de huidige én nieuwe generaties.

Welkom nieuwe Wédéflexer!

Wij zijn blij dat dakspecialist Cor-Jan van ’t Veer onze Wédéflex Familie komt versterken als Technisch Manager. Hij stelt zich graag aan je voor.

Wédé-Brainers

Dit keer hebben we een woordzoeker, hersenkraker en een raadsel.

Onze grote Wédéflex Familie

Duurzaam ondernemen? Dat lukt alleen als je oprechte verbinding zoekt en krachten bundelt.

De brandermachine

Jeroen Boll, directeur van Dolfsma Dakbedekkingen (Wédéflex Established Dealer) over de brandermachine.

Nieuwe Wédéflex Established Dealer: Dakmanagement

Jeroen en Marc van Dakmanagement zoomen in op de waarde en de kansen van het Wédéflex Dealerschap.

Sacha 25 jaar bij Wédéflex!

Al meer dan de helft van haar leven geeft Sacha haar ziel en zaligheid aan Wédéflex. Dat is ongelooflijk bijzonder.

Uniek dak en unieke samenwerking, Station Ede-Wageningen

Station Ede-Wageningen wordt grondig vernieuwd en krijgt een prachtig nieuw onderkomen.

Wonderwoods, een bijzonder groendaken project in Utrecht

Midden in de stad Utrecht verrijzen de twee indrukwekkende torens van Wonderwoods: een groene oase naast het station

Welkom Marye Vermeer!

Office Supporter Marye Vermeer is onze Wédéflex Familie komen versterken.

Elke dag een mooi uitzicht

Niemand hoeft Cor Stoutjesdijk (67) uit te leggen hoe je een kwalitatief goed dak maakt. Maar liefst 48 jaar ervaring als dakdekker.

Het familiegevoel van Marcel Duyvestijn (Account Manager bij Wédéflex)

Familie is voor mij altijd al belangrijk geweest. Ik heb een fijne en warme band met mijn naasten.

De Wédéflex Dealerdag 2023

Bekijk de fotoreportage van de Wédéflex Dealerdag 2023.

Wédé-Brainers

Puzzel maar raak met een kruiswoordpuzzel, een hersenbreker en een raadsel.

“Uit je dak” evenement in Rotterdam

Dit veelzijdige evenement op 3 t/m 22 oktober staat in het teken van verduurzamen van daken.

5 september 2023: Duurzame Dinsdag

Vandaag is het 'Duurzame Dinsdag', een dag waarop we extra aandacht besteden aan duurzame initiatieven in onze samenleving. Veel organisaties presenteren vandaag hun duurzame ideeën en initiatieven aan de politiek.

Wédéflex Established Verwerker cursus

Bij ons staat duurzaamheid centraal in al onze projecten. Voor ons betekent dit in de eerste plaats dat we producten ontwikkelen die ongelooflijk lang meegaan. En dat is precies wat onze dakbedekkingssystemen doen. Hoe kunnen we dit garanderen?

Wédéflex zorgt voor natuur en milieu

WeCare. Dat is de kern van wie we zijn en wat we doen. Dit is niet nieuw. Dit hebben we altijd gedaan en blijven we ook doen. Het is méér dan de Wédéflex filosofie: het zit in ons DNA. WeCare staat voor zorgen voor jullie, voor ons, voor daken en voor de toekomst. Het is een oneindig duurzame reis die we samen met jou maken. In deze REDAKTIE staat ‘Zorg voor natuur en milieu’ centraal. Hoe geven wij hier invulling aan? Welke ontwikkelingen spelen er? Hoe dragen wij als bedrijf, samen met partners, significant bij aan een duurzamere wereld? Dat delen we in deze uitgave graag met je.

Een fraai groendak in plaats van dakpannen?

Een fraai groendak in plaats van dakpannen? Oftewel een groendak op hellende daken? Het kán gewoon. De groene pioniers van Sam Groofing hebben, samen met Wédéflex Duurzame Daksystemen, uitgebreid getest hoe je dit mogelijk maakt. Tijd om nader kennis te maken met Sam Groofing en in te zoomen op de kansen die zij en wij de markt bieden. Hanneke Kohlmann en Mark Blaakman van Sam Groofing en Marcel Duyvestijn van Wédéflex vertellen ons graag meer.

100% recyclebaar bitumen

Echt waar. Het gemodificeerde bitumen waar de dakproducten van Wédéflex van gemaakt worden zijn 100% recyclebaar.

Wist je dat …

Onze gemodificeerde dakbedekking 100% recyclebaar is? Wédéflex ISO 14001 gecertificeerd is

100% recyclebare bitumen snijresten inzamelen

Peter Ligthart is directeur van ProBitumen, de branchevereniging van in de Benelux gevestigde producenten en leveranciers van bitumineuze afdichtingmaterialen. De bedrijven die daarbij aangesloten zijn (waaronder Wédéflex Duurzame Daksystemen), zijn goed voor een marktaandeel van circa 80% in de Benelux. Peter is daarnaast directeur van Stichting Dak & Milieu, een projectorganisatie specifiek voor de dakenbranche. Een van de projecten richt zich op bitumenrecycling en meer specifiek op de inzameling van snijresten. Chris Nijholt en Coen van der Kooij van Wédéflex gingen met Peter in gesprek over de status en de toekomst van recyclebare bitumen dakbedekking. BITUMEN DAKSYSTEMEN OOK BETER VOOR DE WATERKWALITEIT Water loopt natuurlijk over daken. En bouwmaterialen kunnen (minuscuul) oplossen in water als ze daar mee in contact komen (uitloging). Wat doet dat met de waterkwaliteit? Uit onderzoek van de Universiteit Gent blijkt, dat bitumen dakbedekking de waterkwaliteit het minst beïnvloedt en daarmee het beste uit de bus

De ecologische zwemvijver van Martin van den Bersselaar

Sportief genieten in een natuurlijke omgeving zonder deze te belasten. Ik vind het fijn in de ochtend te zwemmen en ik heb de ruimte bij mijn huis

Zomersluiting

Wij gaan er een eindeloos heerlijke zomer van maken! Ook de hele zomerperiode staan we graag voor je klaar. 

Je hebt elkaar nodig

De samenwerking tussen logistiek dienstverlener E. van Wijk en Wédéflex Duurzame Daksystemen bestaat al sinds de oprichting van Wédéflex 45 jaar geleden. Interessant om een moment te pakken voor reflectie. Wat zijn de voordelen van zo’n volwassen en bestendige samenwerking?
Hoe ga je samen vooruit en geef je steeds opnieuw vorm aan duurzaam en toekomstbestendig ondernemerschap? Klaas-Jan den Hertog (Manager Sales & Customer Service bij E. van Wijk) en Pieter Dorresteijn (KAM Manager bij Wédéflex) gingen er eens goed voor zitten.

Wédé-Brainers

Puzzel maar raak met de 15 verschillen in het zoekplaatje, de woordzoeker of de verschillende raadsels

Onze opdrachtgevers en hun daken in uitvoering

WeCare. Dat is de kern van wie we zijn en wat we doen. Dit is niet nieuw. Dit hebben we altijd gedaan en blijven we ook doen

Wédéflex No Roots aan boven- en onderkant bedrukt

Onze dakrollen zijn altijd te herkennen aan de unieke Wédéflex bedrukking op de onderzijde.

Nieuw daksysteem voor Rotterdams monument

Het is een echte eyecatcher aan de noordzijde van het Noordereiland.

Unieke Wédéflex Verzekerde Garantie

Al meer dan veertig jaar zorgt Wédéflex Duurzame Daksystemen, samen met de Wédéflex Established

VCA-certificaat voor Wédéflex!

Per 9 maart jl. is Wédéflex VCA-gecertificeerd voor het opnemen en inspecteren van platte daken!

45 jaar Wédéflex

Coen en Roland bakken ze bruin bakken voor jullie allemaal! En met reden, want Wédéflex bestaat 

Wist je dat …
jij bij ons op één staat?

Wij zijn oneindig dankbaar voor onze waardevolle samenwerkingen.

In gesprek met Dennis Kneppers en Nanno Veldman

De Beppino Sarto basisschool in Eindhoven (bouwjaar 1956) had een complex daksysteem

Het oudste Wédéflex dak van Nederland

Op Pand 17 in Assen, de voormalige Rackethal en nu een aantrekkelijk uitgaans- en sportcentrum, ligt het oudste Wédéflex dak van Nederland.

WÉDÉ-BRAINERS

Zin in een uitdaging? Download de Wédé-brainers. Veel puzzelplezier!

I care for …

WeCare zit in ons DNA. In de rubriek 'I care for ...' deelt onze Sales Manager Christian Nijholt wat hij belangrijk vindt en waar hij energie van krijgt!
Laad meer berichten
Sluit berichten